none
Wave 3 update installation problem RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I am trying to install the wave 3 update on my platform builder instance.

    When I click 'Next' on the 'Install Offline Layout' screen, no matter what options I select, I get the following error message:

    "There was a problem preparing your layout. Please go back and try again."

    I have tried many times, even re-downloaded the .img file from the MyOem web portal but I still get the error message.

    I thought it was because I had VS2015 Community edition installed alongside my VS2013 Professional but after uninstalling that I still get the error message.

    When I re-run the Update 38 (previous update) installer, it recognizes my installation and I can do a repair update successfully, after this I still can't install Wave 3.

    My VS2013 version is: 12.0.40629.00 Update 5

    Platform builder: 6242 Update 38

    Does anyone have a suggestions as to what might be going wrong?

    Tuesday, April 4, 2017 3:27 AM

Answers

  • Not sure what happens there,

    Did you try removing the "Offline Layout" directory and try it again?

    I am afraid that the only thing I would try is to uninstall WEC2013 and visual studio 2013 reinstall everything, but that can take you a half a day work....

    Side by side installations are always tricky if you'd ask me however, VS2008/WEC7 and VS2015/WEC2013 side by side works like a charm on my environments, never tried VS2013 and VS2015 though,


    Good Luck,

    Erwin Zwart, eMVP
    Check out my blog: http://guruce.com/blog
    GuruCE
    Microsoft Embedded Partner
    http://guruce.com
    Consultancy, training and development services.

    • Marked as answer by tomleijen Wednesday, April 5, 2017 1:46 AM
    Tuesday, April 4, 2017 10:02 AM

All replies

  • Not sure what happens there,

    Did you try removing the "Offline Layout" directory and try it again?

    I am afraid that the only thing I would try is to uninstall WEC2013 and visual studio 2013 reinstall everything, but that can take you a half a day work....

    Side by side installations are always tricky if you'd ask me however, VS2008/WEC7 and VS2015/WEC2013 side by side works like a charm on my environments, never tried VS2013 and VS2015 though,


    Good Luck,

    Erwin Zwart, eMVP
    Check out my blog: http://guruce.com/blog
    GuruCE
    Microsoft Embedded Partner
    http://guruce.com
    Consultancy, training and development services.

    • Marked as answer by tomleijen Wednesday, April 5, 2017 1:46 AM
    Tuesday, April 4, 2017 10:02 AM
  • Thanks for the tips Erwin,

    I managed to just uninstall Platform builder using the Update 38 .img file, after that I mounted the Wave 3 .img file and it installed without any issues.

    Thankfully I didn't need to uninstall VS2013.

    Wednesday, April 5, 2017 1:47 AM