locked
Resource.designer.cs not refreshing RRS feed

  • Question

  • User188 posted

    I'm having trouble getting Resource.designer.cs to refresh certain axml files. It seems to be related to having a ViewFlipper; once I add one to my layout, Resource.designer.cs will no longer update the contents of that layout. I've tried rebuilding, renaming, cleaning, deleting Resource.designer.cs, nothing seems to get it to refresh. The only thing I can do is delete the axml file and recreate it without the ViewFlipper.

    I'm seeing similar behavior when I put a WebView in a nested LinearLayout. If I remove the LinearLayout, the WebView's id will be written to Resource.designer.cs, if I put it in a LinearLayout then it gets removed. Here is the contents of the axml:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <LinearLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
        android:orientation="vertical"
        android:layout_width="fill_parent"
        android:layout_height="fill_parent">
        <ViewFlipper
            android:id="@+id/view_flipper"
            android:layout_width="fill_parent"
            android:layout_height="fill_parent">
            <LinearLayout
                android:orientation="vertical"
                android:layout_width="fill_parent"
                android:layout_height="fill_parent">
                <ListView
                    android:id="@+id/list_view"
                    android:layout_width="fill_parent"
                    android:layout_height="fill_parent" />
            </LinearLayout>
            <WebView
                android:layout_width="fill_parent"
                android:layout_height="wrap_content"
                android:id="@+id/web_view" />
            </ViewFlipper>
    </LinearLayout>
    
    Monday, December 3, 2012 1:09 AM

All replies

  • User8644 posted

    I'm having same problem!! Any thoughts? maybe this helps http://jeffangelini.com/monodroid-xml-layout-not-created-in-resource-designer-cs/

    Monday, April 15, 2013 8:36 PM
  • User8644 posted

    After upgrading to Xamarin.Android Version: 4.7.4 , it fixed for me.

    Tuesday, April 23, 2013 9:25 PM