none
credentialprovider.dll not load at boot time in windows7 RRS feed

  • Question

  • I just learned about Credential Providers and started doing research to build one that works with an Biomatric i have. I loaded up the samples from the windows sdk and they all built perfectly. I then copied a dll to a virtual machine i had running windows 7 64 bit professional and ran the corresponding reg file on the virtual machine to install it (as the sample instructed), then logged off the virtual machine and saw no change in the logon window like i was expecting.

    I tried this with every dll built from the sample, and tried it with logging off, switching users, and restarting the virtual machine with each dll, but nothing happened. And just to be thorough, I tested one of the dlls on my actual machine and there still wasn't anything different about the logon screen.

    The only thing I can think of is that there is some reason this wouldn't work with 7, maybe even though the registry files merged correctly the dll isn't loading (I don't know of any way to tell), or i am completely missing something.

    Any info would help, so thanks in advanced.

     

    name of dll : HybridCredProv.dll

    content of .reg file:

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\Credential Providers\{818fffee-66a8-44dc-831d-7d6ffe67844d}]
    @="hybridprovider"

    [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{818fffee-66a8-44dc-831d-7d6ffe67844d}]
    @="hybridprovider"

    [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{818fffee-66a8-44dc-831d-7d6ffe67844d}\InprocServer32]
    @="HybridCredentialProvider.dll"
    "ThreadingModel"="Apartment"


    Star Link Communication Pvt. Ltd. A19 Okhla, Phase-I New Delhi 110020 India
    Tuesday, March 8, 2011 11:15 AM