none
I cant install Microsoft .NET Framework 4. Windows 7 RRS feed

  • Question

  • I entered this into CMD as admin and it ran fine. I then cleared my temp folder and installed stand alone framework as admin as well.

    It fails to install immediately. I cant paste my log because I am told im not verified.

    seriously unhappy here....


    Tuesday, November 20, 2012 3:29 PM

Answers

All replies

  • To share your install logs, please follow this procedure:

    If you are unable to paste the link, send it, with a reference to this thread to p_vandergoes "at" cox "dot net.

    Please collect your install logs with this:

    http://aka.ms/vscollect

    After you run Collect.exe, you'll find vslogs.cab in your %temp% directory. Please upload vslogs.cab to a public site, like SkyDrive, and post the link here.

    Tuesday, November 20, 2012 3:47 PM
  • I see. I understand.

    What I meant to write was I found this in an older thread

    for /F %D in ('dir %WINDIR%\assembly %WINDIR%\Microsoft.NET\assembly /s /b /a:d') do takeown /F %D && icacls %D /reset /T"

    It ran without a problem (at least I think it did). I then cleared my temp folder and ran the stand alone framewoks as admin.

    I have uploaded the vslogs.cab to here http://www.2shared.com/file/JgCwGeUh/vslogs.html

    Tuesday, November 20, 2012 4:05 PM
  • From your logs, this is the core error:

    "Windows6.1-KB958488-v6001-x64.msu) failed with 0xc80003fe - (null)"

    This error could indicate an issue with your Windows Installer, so try this suggestion from Alexander Sun (found in another thread):

    "I recommend you try to repair Windows Installer first following the steps listed on this page: http://www.winhelponline.com/blog/vista-the-windows-installer-service-could-not-be-accessed/ "

    Tuesday, November 20, 2012 4:38 PM
  • I followed the steps in the link. Then went through everything else.
    I put the command in as admin. I cleared the temp folder. I ran stand alone as admin and it still fails about 10% in.
    Tuesday, November 20, 2012 5:36 PM
  • I gave another shot and it worked!

    Thanks for taking the time to help me!

    Wednesday, November 21, 2012 6:44 AM
  • I have same problem. I log file is as below:-

    [11/21/2012, 14:22:6] === Logging started: 2012/11/21 14:22:06 ===
    [11/21/2012, 14:22:6] Executable: D:\Download_FireFox\dotNetFx40_Full_x86_x64.exe v4.0.30319.1
    [11/21/2012, 14:22:6] --- logging level: standard ---
    [11/21/2012, 14:22:6] Successfully bound to the ClusApi.dll
    [11/21/2012, 14:22:6] Error 0x80070424: Failed to open the current cluster
    [11/21/2012, 14:22:6] Cluster drive map: ''
    [11/21/2012, 14:22:6] Considering drive: 'C:\'...
    [11/21/2012, 14:22:6] Considering drive: 'D:\'...
    [11/21/2012, 14:22:6] Considering drive: 'Q:\'...
    [11/21/2012, 14:22:6] Drive 'D:\' has been selected as the largest fixed drive
    [11/21/2012, 14:22:6] Directory 'D:\7b3fe7d45b317112d6a46ffc\' has been selected for file extraction
    [11/21/2012, 14:22:6] Extracting files to: D:\7b3fe7d45b317112d6a46ffc\
    [11/21/2012, 14:22:17] Extraction took 11.169 seconds
    [11/21/2012, 14:22:17] Executing command line: 'D:\7b3fe7d45b317112d6a46ffc\\Setup.exe   /x86 /x64'
    [11/21/2012, 14:28:58] Exiting with result code: 0x0
    [11/21/2012, 14:28:58] === Logging stopped: 2012/11/21 14:28:58 ===

    Please help, what I should do. Thank you.

    • Edited by nai99 Wednesday, November 21, 2012 8:18 AM
    Wednesday, November 21, 2012 8:17 AM
  • Please start a new thread!

    When you do start a new thread, please provide complete install logs as follows:

    collect your install logs with this:

    http://aka.ms/vscollect

    After you run Collect.exe, you'll find vslogs.cab in your %temp% directory. Please upload vslogs.cab to a public site, like SkyDrive, and post the link here.

    Wednesday, November 21, 2012 2:12 PM