locked
Http Client hit without fiddler error in WIndows 8 Apps

    Question

  • Hi All

    In production of my windows 8.1 App.

    Whenever I hit the service it fails and returns me an error.

    Whereas if I start the fiddler and exempt all win8 config, then it hit the service.

    Is there anything required for win8 apps to be done on a fresh system.

    Need Help

    Thursday, February 12, 2015 9:02 AM

Answers

  • open the manifest file (its in the root of your project, Package.appmanifest) go the Capabilities tab and select private networks.

    Microsoft Certified Solutions Developer - Windows Store Apps Using C#

    Thursday, February 12, 2015 10:34 AM

All replies

  • did you activate the right capabiliies in the manifest? where is your services running? internet? internal servers or localhost?

    Microsoft Certified Solutions Developer - Windows Store Apps Using C#

    Thursday, February 12, 2015 9:04 AM
  • How to do that??

    My service is running internal server means within organization.

    but when I open fiddler and exempt the win.config then it works.

    Thursday, February 12, 2015 10:29 AM
  • open the manifest file (its in the root of your project, Package.appmanifest) go the Capabilities tab and select private networks.

    Microsoft Certified Solutions Developer - Windows Store Apps Using C#

    Thursday, February 12, 2015 10:34 AM
  •  OK Thanks I did the changes.

    Let me see when I give package to the client if it works then its great.

    Thursday, February 12, 2015 11:31 AM
  • Hi All,

    Found the right thread.

    https://nivesh2.wordpress.com/2013/09/30/windows-8-metro-apps-internet-access-working/

    This is the same thing happens with me

    But I cannot do this on each machine if I install the package at my client side.

    So what is the solution for this.

    Do I have to make some changes in the registry or what??

    Need Help

    Thursday, February 12, 2015 1:04 PM
  • Hi Vishy,

    Looks like the issue is caused by Internet configuration of the proxy, I would suggest you ask at TechNet forum to see if we have a better configuration solution instead of the coding solution. https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/home?forum=w8itpronetworking

    Thanks for your understanding.

    --James


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.
    Click HERE to participate the survey.


    Sunday, February 15, 2015 1:32 AM
    Moderator