none
EWS Bug in exchange 2013 CU2 and CU3 RRS feed

  • Question

  • Hello,

    we have found a special bug, known in the Exchange 2013 CU2 and CU3, CU1 was ok. And all other Exchange Versions,  who's have just EWS like 2007 and 2010 are also ok.

    We search from extern Email with the Operation FindItem with the Element Restriction for filter Emails. (message:ToRecipients and
    message:CcRecipients).

    Thank for a response

    Bernd


    Tuesday, February 25, 2014 2:19 PM

All replies

  • Bernd,

    What error message do you get? Can you provide the request and response XML?

    With regards,


    Michael | Microsoft Exchange Developer Content

    The Exchange Development Forum Guide has useful information for using the Exchange Development Forum.

    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.

    Tuesday, February 25, 2014 7:42 PM
    Moderator
  • Hi Michael,

    sorry about my late reply. I repeat on Exchange 2007 every patch and Exchange 2010 every patch is working fine so.

    Here is it:

    retrieve server version (dummy request):
    --------------------------------------------------------------------------------
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <SOAP-ENV:Body>
        <GetFolder xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages">
          <FolderShape>
            <t:BaseShape>IdOnly</t:BaseShape>
          </FolderShape>
          <FolderIds>
            <t:DistinguishedFolderId Id="root">
              <t:Mailbox>
                <t:EmailAddress>test@xyz.com</t:EmailAddress>
              </t:Mailbox>
            </t:DistinguishedFolderId>
          </FolderIds>
        </GetFolder>
      </SOAP-ENV:Body>
    </SOAP-ENV:Envelope>
    
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
      <s:Header>
        <h:ServerVersionInfo xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:h="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" MajorBuildNumber="775" MajorVersion="15" MinorBuildNumber="35" MinorVersion="0"/>
      </s:Header>
      <s:Body xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
        <m:GetFolderResponse xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types">
          <m:ResponseMessages>
            <m:GetFolderResponseMessage ResponseClass="Success">
              <m:ResponseCode>NoError</m:ResponseCode>
              <m:Folders>
                <t:Folder>
                  <t:FolderId ChangeKey="AQAAABYAAADDppkGQwjqT59Z4XSbhqnyAACnQwSW" Id="AQASAG5ld0FkbWluQGFzYW9uLmNvbQAuAAADk4oEIDnb0UClHmK1fyn5WQEAw6aZBkMI6k+fWeF0m4ap8gAAAwEAAAA="/>
                </t:Folder>
              </m:Folders>
            </m:GetFolderResponseMessage>
          </m:ResponseMessages>
        </m:GetFolderResponse>
      </s:Body>
    </s:Envelope>
    
    
    
    retrieve folder id:
    --------------------------------------------------------------------------------
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <SOAP-ENV:Header>
        <RequestServerVersion xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" Version="Exchange2013"/>
      </SOAP-ENV:Header>
      <SOAP-ENV:Body>
        <FindFolder xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" Traversal="Shallow">
          <FolderShape>
            <t:BaseShape>IdOnly</t:BaseShape>
          </FolderShape>
          <Restriction>
            <t:Contains ContainmentComparison="IgnoreCase" ContainmentMode="FullString">
              <t:FieldURI FieldURI="folder:DisplayName"/>
              <t:Constant Value="Gesendete Elemente"/>
            </t:Contains>
          </Restriction>
          <ParentFolderIds>
            <t:DistinguishedFolderId Id="msgfolderroot">
              <t:Mailbox>
                <t:EmailAddress>test@xyz.com</t:EmailAddress>
              </t:Mailbox>
            </t:DistinguishedFolderId>
          </ParentFolderIds>
        </FindFolder>
      </SOAP-ENV:Body>
    </SOAP-ENV:Envelope>
    
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
      <s:Header>
        <h:ServerVersionInfo xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:h="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" MajorBuildNumber="775" MajorVersion="15" MinorBuildNumber="35" MinorVersion="0" Version="V2_4"/>
      </s:Header>
      <s:Body xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
        <m:FindFolderResponse xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types">
          <m:ResponseMessages>
            <m:FindFolderResponseMessage ResponseClass="Success">
              <m:ResponseCode>NoError</m:ResponseCode>
              <m:RootFolder IncludesLastItemInRange="true" TotalItemsInView="1">
                <t:Folders>
                  <t:Folder>
                    <t:FolderId ChangeKey="AQAAABQAAAB7mOvT95GbSKM60YhMbleFAAAEEA==" Id="AQMkAGM4Y2UwZDNlLWQ3YzQtNGMyOS1hNGU4LTQxMQA5MmRiYgA1M2FmAC4AAAOTigQgOdvRQKUeYrV/KflZAQDDppkGQwjqT59Z4XSbhqnyAAADCwAAAA=="/>
                  </t:Folder>
                </t:Folders>
              </m:RootFolder>
            </m:FindFolderResponseMessage>
          </m:ResponseMessages>
        </m:FindFolderResponse>
      </s:Body>
    </s:Envelope>
    
    
    
    search mails sent to info@abc.com:
    --------------------------------------------------------------------------------
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
      <SOAP-ENV:Header>
        <RequestServerVersion xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" Version="Exchange2013"/>
      </SOAP-ENV:Header>
      <SOAP-ENV:Body>
        <FindItem xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" Traversal="Shallow">
          <ItemShape>
            <t:BaseShape>IdOnly</t:BaseShape>
            <t:AdditionalProperties>
              <t:FieldURI FieldURI="item:ParentFolderId"/>
              <t:FieldURI FieldURI="item:Subject"/>
              <t:FieldURI FieldURI="item:DateTimeReceived"/>
              <t:FieldURI FieldURI="item:DisplayTo"/>
              <t:FieldURI FieldURI="item:DisplayCc"/>
              <t:FieldURI FieldURI="message:From"/>
            </t:AdditionalProperties>
          </ItemShape>
          <Restriction>
            <t:And>
              <t:IsEqualTo>
                <t:FieldURI FieldURI="item:ItemClass"/>
                <t:FieldURIOrConstant>
                  <t:Constant Value="IPM.Note"/>
                </t:FieldURIOrConstant>
              </t:IsEqualTo>
              <t:Or>
                <t:Contains ContainmentComparison="IgnoreCase" ContainmentMode="FullString">
                  <t:FieldURI FieldURI="message:ToRecipients"/>
                  <t:Constant Value="info@abc.com"/>
                </t:Contains>
                <t:Contains ContainmentComparison="IgnoreCase" ContainmentMode="FullString">
                  <t:FieldURI FieldURI="message:CcRecipients"/>
                  <t:Constant Value="info@abc.com"/>
                </t:Contains>
              </t:Or>
            </t:And>
          </Restriction>
          <ParentFolderIds>
            <t:FolderId ChangeKey="AQAAABQAAAB7mOvT95GbSKM60YhMbleFAAAEEA==" Id="AQMkAGM4Y2UwZDNlLWQ3YzQtNGMyOS1hNGU4LTQxMQA5MmRiYgA1M2FmAC4AAAOTigQgOdvRQKUeYrV/KflZAQDDppkGQwjqT59Z4XSbhqnyAAADCwAAAA=="/>
          </ParentFolderIds>
        </FindItem>
      </SOAP-ENV:Body>
    </SOAP-ENV:Envelope>
    
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
      <s:Header>
        <h:ServerVersionInfo xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:h="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" MajorBuildNumber="775" MajorVersion="15" MinorBuildNumber="35" MinorVersion="0" Version="V2_4"/>
      </s:Header>
      <s:Body xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
        <m:FindItemResponse xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/messages" xmlns:t="http://schemas.microsoft.com/exchange/services/2006/types">
          <m:ResponseMessages>
            <m:FindItemResponseMessage ResponseClass="Success">
              <m:ResponseCode>NoError</m:ResponseCode>
              <m:RootFolder IncludesLastItemInRange="true" TotalItemsInView="0">
                <t:Items/>
              </m:RootFolder>
            </m:FindItemResponseMessage>
          </m:ResponseMessages>
        </m:FindItemResponse>
      </s:Body>
    </s:Envelope>
    

    Thanks for help

    Bernd

    Thursday, March 13, 2014 3:13 PM
  • Hello Bernd,

    Thank you for reporting this and providing the information to reproduce this issue. I've reproduced this error. This appears to be a regression. I've notified the feature owners of this issue.

    With regards,

    Michael Mainer


    Michael | Microsoft Exchange Developer Content

    The Exchange Development Forum Guide has useful information for using the Exchange Development Forum.

    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.

    Thursday, March 13, 2014 9:16 PM
    Moderator
  • Hello Michael,

    I'm very happy, that you can reproduce this error.

    Please, can you inform me, when this bug it will be corrected in future here on this forum?

    Thanks, best regards

    Bernd

    Monday, March 17, 2014 4:15 PM
  • Hello Bernd,

    I will do that.


    Michael | Microsoft Exchange Developer Content

    The Exchange Development Forum Guide has useful information for using the Exchange Development Forum.

    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.

    Monday, March 17, 2014 4:16 PM
    Moderator
  • Thanks!
    Monday, March 17, 2014 4:52 PM
  • Hello Michael,

    I notice, that Microsoft relesed CU5 from Exchange 2013, but this error isn't been corrected. Have you an idea, when we can expect this?

    Thanks for info.

    Best Regards
    Bernd

    Thursday, June 5, 2014 4:46 PM
  • Hello Michael,

    now we are on CU8, but this error is already active.
    Have you any idea, when it will be corrected?

    Regards
    Bernd
    ASA Software House

    Monday, June 1, 2015 10:25 AM