locked
Oracle.DataAccess.Client and SqlDataSource in ASP.NET ? RRS feed

  • Question

  • User-1037181973 posted
    when using SqlDataSource and Oracle 11g data the SQL wizard generates the wrong code for oracle see below: also when I drag and drop a table from the server explorer into an aspx page nothing happens. It should create a gridview and SqlDataSource for the table. Why is VS generating code fo MSSQL / MSAccess ? Have I installed something wrong? This did work under 10g. ODAC ver = 11.1.0.6.21 ODT ver = 11.1.0.6.20 Oracle Data ver = 11.1.0.7.0 web.config: <CONNECTIONSTRINGS><ADD providerName="Oracle.DataAccess.Client" connectionString="DATA SOURCE=IMODB;PASSWORD=imomain123;PERSIST SECURITY INFO=True;USER ID=IMONET" name="IMODB"></ADD></CONNECTIONSTRINGS>default.aspx <?xml:namespace prefix = asp /><asp:SqlDataSource id=SqlDataSource1 runat="server" UpdateCommand="UPDATE MENU SET URL = ?, PARENT = ?, TOOLTIP = ?, SORT_ORDER = ?, TARGET = ? WHERE ITEM = ? AND ((URL = ?) OR (URL IS NULL AND ? IS NULL)) AND ((PARENT = ?) OR (PARENT IS NULL AND ? IS NULL)) AND ((TOOLTIP = ?) OR (TOOLTIP IS NULL AND ? IS NULL)) AND ((SORT_ORDER = ?) OR (SORT_ORDER IS NULL AND ? IS NULL)) AND ((TARGET = ?) OR (TARGET IS NULL AND ? IS NULL))" SelectCommand="SELECT * FROM MENU" ProviderName="Oracle.DataAccess.Client" OldValuesParameterFormatString="original_{0}" InsertCommand="INSERT INTO MENU (ITEM, URL, PARENT, TOOLTIP, SORT_ORDER, TARGET) VALUES (?, ?, ?, ?, ?, ?)" DeleteCommand="DELETE FROM MENU WHERE ITEM = ? AND ((URL = ?) OR (URL IS NULL AND ? IS NULL)) AND ((PARENT = ?) OR (PARENT IS NULL AND ? IS NULL)) AND ((TOOLTIP = ?) OR (TOOLTIP IS NULL AND ? IS NULL)) AND ((SORT_ORDER = ?) OR (SORT_ORDER IS NULL AND ? IS NULL)) AND ((TARGET = ?) OR (TARGET IS NULL AND ? IS NULL))" ConnectionString="DATA SOURCE=IMODB;PASSWORD=xxxpwd123;PERSIST SECURITY INFO=True;USER ID=IMONET" ConflictDetection="CompareAllValues"><DELETEPARAMETERS><asp:Parameter Type="String" Name="original_ITEM"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_URL"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_PARENT"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_TOOLTIP"></ASP><asp:Parameter Type="Decimal" Name="original_SORT_ORDER"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_TARGET"></ASP></DELETEPARAMETERS><UPDATEPARAMETERS><asp:Parameter Type="String" Name="URL"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="PARENT"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="TOOLTIP"></ASP><asp:Parameter Type="Decimal" Name="SORT_ORDER"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="TARGET"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_ITEM"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_URL"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_PARENT"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_TOOLTIP"></ASP><asp:Parameter Type="Decimal" Name="original_SORT_ORDER"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="original_TARGET"></ASP></UPDATEPARAMETERS><INSERTPARAMETERS><asp:Parameter Type="String" Name="ITEM"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="URL"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="PARENT"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="TOOLTIP"></ASP><asp:Parameter Type="Decimal" Name="SORT_ORDER"></ASP><asp:Parameter Type="String" Name="TARGET"></ASP></INSERTPARAMETERS></asp:SqlDataSource>Please help me figure this out. I think it must be a cofiguration problem R/Brian</asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter></asp:Parameter>
    Tuesday, June 9, 2009 12:44 PM

All replies

  • User364663285 posted

    Make sure that

    providerName="System.Data.OracleClient"

    if you can.

    Tuesday, June 9, 2009 10:42 PM
  • User-1037181973 posted

    tried it and nothing changed.

    Thanks for the reply.

    V/R 

    Brian

    Wednesday, June 10, 2009 7:34 AM