locked
All workflows on one Web Application stopped working with 'Failed on Start' - were working up till today RRS feed

  • Question

  • The workflows in my environment stopped working today with an error of 'Failed on Start'. They were custom made in SharePoint Designer 2007. It is only occuring on one of my web applications.

    The log files are giving me the following information around this:

    11/04/2011 12:39:19.16  w3wp.exe (0x1598)                        0x16B8 Windows SharePoint Services    Workflow Infrastructure        72fs Unexpected RunWorkflow: Microsoft.SharePoint.SPException: Could not load file or assembly 'DP.Sharepoint.Workflow, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=0298457208daed83' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPNoCodeXomlCompiler.SubCompiler.DoCompile(WorkflowCompilerParameters parameters, String xomlSource, String assemblyName, CompilationPacket& packet, DirectoryInfo& tempDir)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPNoCodeXomlCompiler.DoCompileSameAppDomain(WorkflowCompilerParameters parameters, String xomlSource, String assemblyName, CompilationPacket& packet, DirectoryInfo& tempDir)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPNoCodeXomlCompiler.CompileBytes(Byte[] xomlBytes, Byte[] rulesBytes, Boolean doTestCompilation, St... 
    11/04/2011 12:39:19.16* w3wp.exe (0x1598)                        0x16B8 Windows SharePoint Services    Workflow Infrastructure        72fs Unexpected ...ring assemblyName, SPWeb web)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPNoCodeXomlCompiler.LoadXomlAssembly(String assmNameIn, SPWeb web)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWinOeHostServices.CreateInstance(Guid trackingId, SPWorkflow workflow)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWinOeEngine.RunWorkflow(Guid trackingId, SPWorkflowHostService host, SPWorkflow workflow, Collection`1 events, TimeSpan timeOut)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWorkflowManager.RunWorkflowElev(SPWorkflow originalWorkflow, SPWorkflow workflow, Collection`1 events, SPRunWorkflowOptions runOptions) 
    11/04/2011 12:39:19.16  w3wp.exe (0x1598)                        0x16B8 Windows SharePoint Services    Workflow Infrastructure        98d7 Unexpected Microsoft.SharePoint.SPException: Could not load file or assembly 'DP.Sharepoint.Workflow, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=0298457208daed83' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPNoCodeXomlCompiler.SubCompiler.DoCompile(WorkflowCompilerParameters parameters, String xomlSource, String assemblyName, CompilationPacket& packet, DirectoryInfo& tempDir)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPNoCodeXomlCompiler.DoCompileSameAppDomain(WorkflowCompilerParameters parameters, String xomlSource, String assemblyName, CompilationPacket& packet, DirectoryInfo& tempDir)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPNoCodeXomlCompiler.CompileBytes(Byte[] xomlBytes, Byte[] rulesBytes, Boolean doTestCompilation, String assembly... 
    11/04/2011 12:39:19.16* w3wp.exe (0x1598)                        0x16B8 Windows SharePoint Services    Workflow Infrastructure        98d7 Unexpected ...Name, SPWeb web)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPNoCodeXomlCompiler.LoadXomlAssembly(String assmNameIn, SPWeb web)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWinOeHostServices.CreateInstance(Guid trackingId, SPWorkflow workflow)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWinOeEngine.RunWorkflow(Guid trackingId, SPWorkflowHostService host, SPWorkflow workflow, Collection`1 events, TimeSpan timeOut)     at Microsoft.SharePoint.Workflow.SPWorkflowManager.RunWorkflowElev(SPWorkflow originalWorkflow, SPWorkflow workflow, Collection`1 events, SPRunWorkflowOptions runOptions) 

     

    I know the workflows were working yesterday. The only change that occurred over night was security patching on the server by our network operations team.

    I tried creating a new workflow in SPD but I get on saving "Errors were found when compiling the owrkflow. The workflow files were saved but cannot be run. " Then under the advanced info section "Unexpected error on server associating the workflow."


    • Edited by mknoll217 Friday, November 4, 2011 6:08 PM additional information
    Friday, November 4, 2011 6:02 PM

Answers

  • Resolved this by redeploying the DP.Sharepoint.Workflow dll
    • Marked as answer by mknoll217 Monday, November 7, 2011 6:29 PM
    Monday, November 7, 2011 6:29 PM

All replies

  • From your logs it seems you are using Codeplex sharepoint designer activities(DP.Sharepoint.Workflow), make sure the associated features are activated and the assembly is deployed properly.

     


    Shubham Goyal
    Sunday, November 6, 2011 7:20 AM
  • Resolved this by redeploying the DP.Sharepoint.Workflow dll
    • Marked as answer by mknoll217 Monday, November 7, 2011 6:29 PM
    Monday, November 7, 2011 6:29 PM
  • Thats the solution suggested by me in my previous post. Do mark posts as helpful or answers when they help you.
    Shubham Goyal
    Tuesday, November 8, 2011 5:31 PM