locked
ajax extenders not working at all with no errors RRS feed

  • Question

  • User-33169301 posted

    Hello,

    I am trying to simply get colorpickerextender to appear. I am using the code below. when I browse the page in any browser(tried chrome, ie,and firefox), and click on the textbox nothing happens. My cursor just goes into the textbox and I can type in it. Colorpicker never pops up. I have updates ajax toolkit and am using .net 4.5 framework. I get no errors of any kind.

    <asp:ScriptManager ID="ScriptManager1" runat="server"></asp:ScriptManager>
    
    <asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox>
     <asp:ColorPickerExtender ID="TextBox1_ColorPickerExtender" runat="server" Enabled="True" TargetControlID="TextBox1">
            </asp:ColorPickerExtender>

    this is my webconfig file

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <!--
      For more information on how to configure your ASP.NET application, please visit
      http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=169433
      -->
    <configuration>
      <connectionStrings>
        <add name="sitesettingsConnectionString1" connectionString="Data Source=(LocalDB)\v11.0;AttachDbFilename=&quot;C:\Users\gary\Documents\Visual Studio 2012\WebSites\WebSite1\sitesettings.mdf&quot;;Integrated Security=True;Connect Timeout=30" providerName="System.Data.SqlClient" />
      </connectionStrings>
      <system.web>
        <compilation debug="false" strict="false" explicit="true" targetFramework="4.5">
          <assemblies>
            <add assembly="System.Design, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A" />
            <add assembly="System.Web.Extensions.Design, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
            <add assembly="System.Windows.Forms, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
            <add assembly="System.Data.Services.Client, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089" />
          </assemblies>
        </compilation>
        <httpRuntime targetFramework="4.5" />
      <pages>
          <controls>
            <add tagPrefix="ajaxToolkit" assembly="AjaxControlToolkit" namespace="AjaxControlToolkit" />
          </controls>
        </pages></system.web>
      <runtime>
        <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
          <dependentAssembly>
            <assemblyIdentity name="Microsoft.WindowsAzure.Storage" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" culture="neutral" />
            <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-3.0.3.0" newVersion="3.0.3.0" />
          </dependentAssembly>
          <dependentAssembly>
            <assemblyIdentity name="AjaxMin" publicKeyToken="21ef50ce11b5d80f" culture="neutral" />
            <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-5.8.5172.27703" newVersion="5.8.5172.27703" />
          </dependentAssembly>
          <dependentAssembly>
            <assemblyIdentity name="Microsoft.Data.OData" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" culture="neutral" />
            <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-5.6.1.0" newVersion="5.6.1.0" />
          </dependentAssembly>
          <dependentAssembly>
            <assemblyIdentity name="Microsoft.Data.Edm" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" culture="neutral" />
            <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-5.6.1.0" newVersion="5.6.1.0" />
          </dependentAssembly>
          <dependentAssembly>
            <assemblyIdentity name="Microsoft.Data.Services.Client" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" culture="neutral" />
            <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-5.6.1.0" newVersion="5.6.1.0" />
          </dependentAssembly>
          <dependentAssembly>
            <assemblyIdentity name="Newtonsoft.Json" publicKeyToken="30ad4fe6b2a6aeed" culture="neutral" />
            <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-6.0.0.0" newVersion="6.0.0.0" />
          </dependentAssembly>
        </assemblyBinding>
      </runtime>
    </configuration>

    Friday, March 14, 2014 2:37 PM

Answers

  • User-933407369 posted

    Hello,

     I have updates ajax toolkit and am using .net 4.5 framework. I get no errors of any kind.

    I would suggest you that you try using <ajax:ToolkitScriptManager> tag  after .NET 3.5 version, instead of <asp:ScriptManager> tag, as shown below:

       <ajax:ToolkitScriptManager ID="ToolkitScriptManager1" runat="server">
        </ajax:ToolkitScriptManager>

    please refer to the link for details:

    http://www.asp.net/ajaxlibrary/AjaxControlToolkitSampleSite/colorpicker/colorpicker.aspx

    Hope it helps you.

    • Marked as answer by Anonymous Thursday, October 7, 2021 12:00 AM
    Sunday, March 16, 2014 9:32 PM