locked
PushModalAsync() - Android L (5) RRS feed

  • Question

  • User3737 posted

    Hi,

    I've noticed one of our apps has stopped working for devices that have updated to Android 5 (Lollipop).

    I've narrowed it down to the Navigation.PushModalAsync() calls. The exception/Stack Trace I'm seeing is..

    No known package when getting value for resource number 0xff303030

    11-20 10:44:20.730 I/MonoDroid( 2962): UNHANDLED EXCEPTION: 11-20 10:44:20.769 I/MonoDroid( 2962): Android.Content.Res.Resources+NotFoundException: Exception of type 'Android.Content.Res.Resources+NotFoundException' was thrown. 11-20 10:44:20.769 I/MonoDroid( 2962): at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x00000] in <filename unknown>:0 11-20 10:44:20.769 I/MonoDroid( 2962): at Android.Runtime.JNIEnv.CallNonvirtualVoidMethod (IntPtr jobject, IntPtr jclass, IntPtr jmethod, Android.Runtime.JValue[] parms) [0x00084] in /Users/builder/data/lanes/monodroid-mlion-monodroid-4.18-series/5474129a/source/monodroid/src/Mono.Android/src/Runtime/JNIEnv.g.cs:896 11-20 10:44:20.769 I/MonoDroid( 2962): at Android.Views.View.SetBackgroundResource (Int32 resid) [0x00070] in /Users/builder/data/lanes/monodroid-mlion-monodroid-4.18-series/5474129a/source/monodroid/src/Mono.Android/platforms/android-19/src/generated/Android.Views.View.cs:14992 11-20 10:44:20.769 I/MonoDroid( 2962): at Xamarin.Forms.Platform.Android.Platform.PresentModal (Xamarin.Forms.Page modal) [0x00000] in <filename unknown>:0 11-20 10:44:20.769 I/MonoDroid( 2962): at Xamarin.Forms.Platform.Android.Platform+<PushModalAsync>d__e.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0

    I've updated the nuget packages and the Android sdk tools, not sure what else to try.

    It happens for all modal navigation, but NOT non modal, i.e. Navigation.PushAsync() works as expected.

    Thanks.

    Thursday, November 20, 2014 10:51 AM

All replies

  • User69064 posted

    I'm seeing the exact same issue with our application on my Nexus 5 which just updated to Android 5. Anyone else besides up seeing this issue?

    Thanks

    Tuesday, November 25, 2014 10:23 PM
  • User82231 posted

    Yes, I has the same error on Nexus 5 after upgrade to Android 5. I am using the latest stable Xamarin.Forms version (1.2.3.6257). Does Xamarin have a bug tracker?

    Wednesday, November 26, 2014 9:19 AM
  • User2773 posted

    @Dennis.0657? http://bugzilla.xamarin.com

    Wednesday, November 26, 2014 12:38 PM
  • User3737 posted

    Just to update, I'm still seeing this issue on my Nexus 5 device, so it might just be specific to the device?

    Wednesday, November 26, 2014 1:18 PM
  • User20490 posted

    I'm seeing this same behavior in a Lollipop emulator. Has anyone logged this on Bugzilla?

    Friday, November 28, 2014 2:48 AM
  • User28549 posted

    I'm seeing this behavior as well. I'm searching bugzilla, but can't find it listed.

    Monday, December 1, 2014 12:29 AM
  • User20490 posted

    Just logged the bug on Bugzilla

    Bug 24942

    Monday, December 1, 2014 1:26 AM
  • User28549 posted

    Looks like a fix is on the way in the next pre-release of 1.3.

    https://twitter.com/jassmith87/status/539490516589498368

    Monday, December 1, 2014 8:02 PM
  • User20490 posted

    They just wanted to hang on to that resource for old-times sake =P

    Thanks for following up on this one so quickly!

    Tuesday, December 2, 2014 2:18 AM