none
Problem with renewing the Developer Licence in Visual Studio 2015

    Question

  • Hi,

    My developer licence associated with Visual studio got expired yesterday. When I tried to renew the licence, it is processing for a while and throws a script error stating that an error has occurred in the script on the page "https://auth.gfx.ms/16.000.26709.00/DefaultLogin_Pcore.js". It is asking whether to continue running scripts. (Not able to attach screenshot)

    It is ending up not showing the login window. Not sure if this is an issue with my machine. I do not have any proxy or firewall restrictions in my system. 

    Because of this issue, I'm not able to run applications, as this box keeps prompting for renewal. 

    Any suggestions on this would greatly help.

    Thanks

    Tuesday, November 08, 2016 6:10 AM

Answers

  • Hi all,

    Welcome to the MSDN forum and sorry for this inconvenience.

    Since all of you meet the same issue when you try to renew the developer license, and it looks like there has issue during this renew progress. When I tried to report this to the Visual Studio through VS-Help-Send Feedback-Report a Problem…and I found other community member already posted it like the following:

    Please click “Me Too” to vote this problem if you also met this issue, then we need to wait for the response from the Visual Studio Product Team, thank you for your understanding.

    Best regards,

    Sara


    MSDN Community Support
    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    • Marked as answer by SriramManiSword Wednesday, November 30, 2016 10:32 AM
    Wednesday, November 09, 2016 7:22 AM
    Moderator
  • Looks like it's fixed today.

    I was getting this error for the last 10 days, I tried again this morning and it worked fine - I made no changes at my end (just reran Show-WindowsDeveloperLicenseRegistration) so it appears to be an issue on Microsoft's servers.

    I'm glad it's fixed - just wish they had been a bit more proactive at communicating what was going on while the issue was outstanding.

    • Marked as answer by SriramManiSword Wednesday, November 30, 2016 10:32 AM
    Friday, November 18, 2016 11:19 AM

All replies

  • Hi,

    I tried with a new Windows 8.1 installation (with update) and i have the same problems.

    we cannot get a developer licence with the script error : https://auth.gfx.ms/16.000.26709.00/DefaultLogin_Pcore.js

    Tuesday, November 08, 2016 8:38 AM
  • It seems like the Licencing server has some issues. Not sure when MS would get it resolved.

    With Best Regards, Sriram

    Tuesday, November 08, 2016 9:44 AM
  • I'm facing the same problem.

    Any help would be precious!

    Tuesday, November 08, 2016 11:27 AM
  • Hi, 

    I am also facing the same issue.

    Tuesday, November 08, 2016 1:18 PM
  • Hi! Me too. ((
    Tuesday, November 08, 2016 1:56 PM
  • The same problem. Can we escalate this issue?

    RazzleDazzle

    Tuesday, November 08, 2016 3:01 PM
  • Same problem!
    Tuesday, November 08, 2016 3:10 PM
  • Same problem!
    Tuesday, November 08, 2016 4:48 PM
  • Same here! really need to compile my project.
    Tuesday, November 08, 2016 7:27 PM
  • Same issue! I need to install a package to test the app in the next couple of hour... if there is any alternative solution, please let us know!

    hope it will be solve (very very) soon!!

    Tuesday, November 08, 2016 9:27 PM
  • Same problem ! I need to run the application for bug fixing next couple of hour... if there is any alternative solution, please let us know!


    Wednesday, November 09, 2016 6:29 AM
  • Hi 

    Its been 2 weeks now trying to get the developer licence same problem. Has anyone figured out what could be the problem or should we escalate to MS?

    Thanks

    Wednesday, November 09, 2016 7:05 AM
  • Hi

    I can see you just posted about 30 min ago. Have you managed to sort it out, I've been trying for the past 2 weeks and no luck

    Wednesday, November 09, 2016 7:07 AM
  • Hi all,

    One quick fix that worked for me was to install a new version of Visual studio and associate the same Dev account. That worked fine. But I tried it in a different machine though. Not sure how it'd workout with same machine. Surprisingly, it is not yet resolved from MS side..!!!


    With Best Regards, Sriram

    Wednesday, November 09, 2016 7:09 AM
  • Hi all,

    Welcome to the MSDN forum and sorry for this inconvenience.

    Since all of you meet the same issue when you try to renew the developer license, and it looks like there has issue during this renew progress. When I tried to report this to the Visual Studio through VS-Help-Send Feedback-Report a Problem…and I found other community member already posted it like the following:

    Please click “Me Too” to vote this problem if you also met this issue, then we need to wait for the response from the Visual Studio Product Team, thank you for your understanding.

    Best regards,

    Sara


    MSDN Community Support
    Please remember to click "Mark as Answer" the responses that resolved your issue, and to click "Unmark as Answer" if not. This can be beneficial to other community members reading this thread. If you have any compliments or complaints to MSDN Support, feel free to contact MSDNFSF@microsoft.com.

    • Marked as answer by SriramManiSword Wednesday, November 30, 2016 10:32 AM
    Wednesday, November 09, 2016 7:22 AM
    Moderator
  • Thanks for the suggestion Sara.

    I voted in the Report. Hopefully it gets resolved quickly..


    With Best Regards, Sriram

    Wednesday, November 09, 2016 8:56 AM
  • Temp Fix by editing registry  until its resolved 

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\appx]
    "AllowAllTrustedApps"=dword:00000001
    "AllowDevelopmentWithoutDevLicense"=dword:00000001

    Restart Visual Studio/Restart Computer(optional if it didn't work without it)



    • Edited by powerof.net Wednesday, November 09, 2016 11:43 PM
    Wednesday, November 09, 2016 9:28 PM
  • Hi Sara

    Can we have someone from the dev team to look at this? Along with hundreds of developers, I could see a lot of other organizations who are using in-house apps are also stuck because they are unable to sideload any app as of now.

    Please expedite its fixing and let us know the exact timeline.

    Thanks

    Thursday, November 10, 2016 9:27 PM
  • Same problem here, on Windows Server 2012 R2.

    Any workaround?

    Friday, November 11, 2016 3:05 PM
  • Thanks for doing that, Sara. I just voted that in too, it's up to 30 votes. I also sent following message to VS support team hoping to raise visibility on the issue:

     

    An answer or fix to why I keep getting a Script Error when clicking 'I Agree' to the Terms of Service for getting a Developer License for Windows 8.1. The URL is auth.gfx.ms/16.000.26709.00/DefaultLogin_PCore.js. Please help ASAP. Many other devs have asked for help in recent days, no one has responded. See thread https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/8679af81-0ce6-4516-b4d9-d5b25e9b7e06/problem-with-renewing-the-developer-licence-in-visual-studio-2015?forum=visualstudiogeneral

    Monday, November 14, 2016 5:40 PM
  • Did not work for me. You have to apply a hotfix before those settings are available:

    KB Article Number(s): 2871280

    Language: All (Global)

    Platform: x64

    Location: (http://hotfixv4.microsoft.com/Windows%208%20RTM/nosp/Fix453329/9200/free/465905_intl_x64_zip.exe)

     

    Besides that this obviously only works in a domain setting.

    Tuesday, November 15, 2016 1:07 PM
  • Try deleting the temp files under your user:

    C:\users\<username>\AppData\temp

    Note: AppData is hidden by default


    Thursday, November 17, 2016 7:09 PM
  • Try updating the licence under Account Settings.It worked for me.
    Friday, November 18, 2016 8:03 AM
  • Looks like it's fixed today.

    I was getting this error for the last 10 days, I tried again this morning and it worked fine - I made no changes at my end (just reran Show-WindowsDeveloperLicenseRegistration) so it appears to be an issue on Microsoft's servers.

    I'm glad it's fixed - just wish they had been a bit more proactive at communicating what was going on while the issue was outstanding.

    • Marked as answer by SriramManiSword Wednesday, November 30, 2016 10:32 AM
    Friday, November 18, 2016 11:19 AM
  • Try updating the licence under Account Settings.It worked for me.

    Hi,

    This one fix my issue, I was able to build and deploy the app.

    Thanks

    Monday, November 21, 2016 9:42 AM
  • Apparently the issue is resolved at Microsoft side. The renewal works fine now.

    With Best Regards, Sriram

    Wednesday, November 30, 2016 10:32 AM