locked
Problem after installation RRS feed

  • Question

  • User52004 posted

    Hi everyone!

    I recently installed Xamarin Studio on my PC and I have a error when I debug the example code from a new project.

    The first problem is that when I open a new project (android app) I tell XS to save the project on a folder in the next directory:

    C:\Users\Sergi\Documents\Programación\Aplicaciones Android

    All right, XS creates a new folder with all files in that location...BUT also creates a new folder in My Documents, called: "Programación" (http://imgur.com/ri0UCXX) and inside that folder there's also the same new project folder with some files!

    Second problem is when I debug the code of a new project (WITHOUT doing any changes!), the XS tells me:

    "C:\Program Files (x86)\MSBuild\Xamarin\Android\Xamarin.Android.Common.targets(5,5): Error XA0000: Unexpected error - Please file a bug report at http://bugzilla.xamarin.com. Reason: System.IO.DirectoryNotFoundException: Directory 'C:\Users\Sergi\Documents\Programación\Aplicaciones Android\prueba1\prueba1\bin\Debug' not found. (XA0000) (prueba1)"

    It's like was looking for the files at the wrong folder that the same XS creates.

    Anyone could help me? Thank you so much!

    PD: I've reinstalled the XS...

    Monday, May 12, 2014 9:39 PM

All replies

  • User28 posted

    This is a known issue in the Xamarin.Android build system when the path has non-ASCII characters in it. You can work around it by moving your project to a different path.

    Monday, May 12, 2014 10:09 PM
  • User52004 posted

    Thank you so much! I reinstalled again and I change the "Programación" folder's name to "Programacion" and it works now!

    Tuesday, May 13, 2014 1:00 PM