none
Entity Framework Update Model from Database wizard issue RRS feed

  • Question

  • After installing visual studio sp1 and some other upgrades on my dev box, when i try to update model from database this is what happens:

    it opens the update wizard screen to select the connection and then when i press next it shows me an error message box like this:

     

    When i checked the missing assembly (Microsoft.VisualStudio.Data.Tools.Design.Common.dll) i found out i have the newer version 10.2.11213.0 and not the one visual studio is trying to load! I have reinstalled everything, like Visual Sudio SP1 but no luck.

    I have these related components installed:

     

     

     

    Any Idea?

    Thanks.



    • Edited by sardaris Tuesday, December 20, 2011 5:42 PM
    Tuesday, December 20, 2011 5:15 PM

Answers

All replies

  • Just replaced the new dll with the old one and resolved the issue!
    • Marked as answer by sardaris Tuesday, December 20, 2011 9:51 PM
    Tuesday, December 20, 2011 9:51 PM
  • Hi sardaris,

    Thanks for sharing your experience here.

    Have a nice day.


    Alan Chen[MSFT]
    MSDN Community Support | Feedback to us
    Get or Request Code Sample from Microsoft
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.

    Wednesday, December 21, 2011 2:15 AM
    Moderator
  • That's not a FIX. The SQL Data Tools then will not work. So all you have done is swap one non-functional item for another.

    It appears a manifest file is not being updated during the install of SQL Data Tools .
    Saturday, February 4, 2012 1:45 AM
  • Hello,

    I'm seeing this exact same issue. I'm not quite sure I understand what you did to resolve this issue. Can you give a little more explanation?

    Thanks,

    Scotty

    Wednesday, March 28, 2012 10:30 AM
  • Hi. I am having this same issue, how did you manage to fix it?
    Sunday, July 7, 2013 8:19 PM