none
[Urgent] Error when publish a WF on SPO in SPD

    Question

  • Dear,

    Today, i have an error message when publish a WF on SPO by SPD, detail message as below:

    Microsoft.Workflow.Client.AuthenticationException: Authentication Failed. Valid credentials must be provided for one of the following protocols: Bearer. HTTP headers received from the server - ActivityId: e49dee03-a151-4d55-a8b2-dc048b06f1e1. NodeId: WFFE_IN_3. Scope: /spo. WWW-Authenticate: Bearer realm="a2b6f772-f7c4-484d-b9a6-1d76301f139f", client_id="00000005-0000-0000-c000-000000000000", trusted_issuers="00000001-0000-0000-c000-000000000000@a2b6f772-f7c4-484d-b9a6-1d76301f139f", scope="/spo

    yesterday, it work well. The issue have just happened from today (23 Apr 2017), i think maybe MS upgrade some thing.

    any one have idea?

    Thanks.

    Chinh.

    Sunday, April 23, 2017 10:05 AM

Answers

  • Hi All,

    After investigation, the Preliminary root cause is that update designed to enhance monitoring caused impact to workflow publication functionality.

    Now, the service has been restored and the fix implemented hasn't had any impact on the rest of the service.

    Please republish the workflow in your environment and check if the issue exists.

    Thanks for your understanding.

    Best regards,

    Grace Wang


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    • Marked as answer by ChinhDV Monday, April 24, 2017 4:33 PM
    Monday, April 24, 2017 9:31 AM

All replies

  • I found a article for that, but it for SharePoint On-Premises not SPO :(

    http://blog.bugrapostaci.com/2014/12/24/microsoft-workflow-client-authenticationexception-authentication-failed/

    Sunday, April 23, 2017 10:16 AM
  • HI, ChinhDV I think it might be an SP Online issue .  I am getting the same error. 
    Sunday, April 23, 2017 2:37 PM
  • Hi,

    Yes, same issue over here with my O365 tenant. Everything was working fine on Friday. Today I'm not able to publish workflows :-(

    I have it on different tenants for customers, so nothing site related ;-)

    Best regards,

    Marc


    • Edited by nemegeerm Sunday, April 23, 2017 6:09 PM forgotten part of the message
    Sunday, April 23, 2017 6:06 PM
  • Having same issue

    Was working with it fine Friday and now getting above error when trying to publish workflows to SPO.  Also not able to delete the WF it creates as a result.  Hopefully MS will get this resolved ASAP!

    Sunday, April 23, 2017 10:15 PM
  • Hi All,

    Thanks for reporting this issue here. Currently Microsoft has been aware of this issue, and the production team is already under investigation. We will keep this thread update with any new progress. Thanks for your patience and understanding.

    Best Regards,
    Reken Liu


    TechNet Community Support
    Please remember to mark the replies as answers if they help, and unmark the answers if they provide no help. If you have feedback for TechNet Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Monday, April 24, 2017 5:15 AM
    Moderator
  • Hi All,

    After investigation, the Preliminary root cause is that update designed to enhance monitoring caused impact to workflow publication functionality.

    Now, the service has been restored and the fix implemented hasn't had any impact on the rest of the service.

    Please republish the workflow in your environment and check if the issue exists.

    Thanks for your understanding.

    Best regards,

    Grace Wang


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com

    • Marked as answer by ChinhDV Monday, April 24, 2017 4:33 PM
    Monday, April 24, 2017 9:31 AM