locked
Site will not load RRS feed

  • Question

  • User1717836741 posted

    I made a site many years back in VS 2005 and it ran on an XP box that just died

    I made a could of adjustments in VS2015 so it would connect to a 2012 SQL DB and put it on the XP box and all ran fine.

    We installed IIS & ASP.net on a Windows 7 pro PC and copied the site to it in the same state it was in the XP box.

    We have killed 8 hours trying to get the site to load.

    At best we have the IIS 7 Welcome screen when going to it from a remote PC.

    We get all sorts of folder permission errors or web.config errors.

    We make a small change on the web config and get a new error

    ASP.NET 3.5 C# IIS 7.0 on Windows 7 Pro

    the sites folder name is 9ishNewInternal. Not sure if the "9" is causing an issue where it did not before

    It is just an internal web site never to be published to the web

    Any suggestions what to do or how to correct this issue?

    Tuesday, December 20, 2016 9:59 PM

Answers

  • User1717836741 posted

    We got the XP box to work and have given up on this course of action. We found that the subnet mask did not match our current network which caused the

    connection issue to the SQl servers.

    thanks for your reply

    • Marked as answer by Anonymous Thursday, October 7, 2021 12:00 AM
    Wednesday, December 28, 2016 3:00 PM

All replies

  • User475983607 posted

    ruthless23

    We get all sorts of folder permission errors or web.config errors.

    That's a bit vague... what are the errors?

    ruthless23

    It is just an internal web site never to be published to the web

    Can you share the IIS configuration?  Is the site using Windows Auth? Did you upgrade the app or is it running 2.0?

    Tuesday, December 20, 2016 11:03 PM
  • User1717836741 posted

    We upgraded from 2.0 to 4. I changed the reference in the web config

    where's my latest error

    Line 1:  <%@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/MasterPage.master" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="_Default" %>
    Line 2:  
    Line 3:  <asp:Content ID="Content1" ContentPlaceHolderID="head" Runat="Server">

    Wednesday, December 21, 2016 2:43 AM
  • User475983607 posted

    where's my latest error

    Usually there an error message that goes with the yellow screen.

    Wednesday, December 21, 2016 10:25 AM
  • User1717836741 posted

    Server Error in '/' Application.
    Parser Error
    Description: An error occurred during the parsing of a resource required to service this request. Please review the following specific parse error details and modify your source file appropriately.

    Parser Error Message: The file '/MasterPage.master' does not exist.

    Source Error:


    Line 1:  <%@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/MasterPage.master" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="_Default" %>
    Line 2:  
    Line 3:  <asp:Content ID="Content1" ContentPlaceHolderID="head" Runat="Server">


    Source File: /9ishNewInternal/default.aspx    Line: 1

    Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.6.1087.0

    Wednesday, December 21, 2016 1:24 PM
  • User475983607 posted

    Does /MasterPage.master exist in the application root?  

    Is the web app root folder configured as an IIS application? 

    https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc772042(v=ws.10).aspx

    Is ASP registered in IIS?

    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/k6h9cz8h.aspx

    IS the web app's application pool targeting the expected .NET version?

    https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc754523(v=ws.10).aspx

    Wednesday, December 21, 2016 1:31 PM
  • User1717836741 posted

    both yes.

    This site was running fine on XP and works fine in visual studio.

    Once we tried to run it on a Windows 7 and IIS 7 it started to have one issue after the other.

    The home folder is 9ishNewInternal

    Is that a legal folder name? It was before

    Wednesday, December 21, 2016 2:04 PM
  • User-707554951 posted

    Hi Navneet saini,

    Try replacing the tilde before ~/MasterPage.master with a period ./MasterPage.master.

    Or try to reinstalled iis 7 from windows components. while installing iis 7 don't forget to select asp.net check box .

    Best Regards

    Cathy

    Wednesday, December 28, 2016 7:07 AM
  • User1717836741 posted

    We got the XP box to work and have given up on this course of action. We found that the subnet mask did not match our current network which caused the

    connection issue to the SQl servers.

    thanks for your reply

    • Marked as answer by Anonymous Thursday, October 7, 2021 12:00 AM
    Wednesday, December 28, 2016 3:00 PM