none
Report Textboxes with Expressions Not Receiving Data from DataSet RRS feed

  • Question

  • I hope someone can point me in the right direction; however, I am not very optimistic.

     

    Using VS 2010 with VB

     

    I have a report that when sent to ReportViewer -  Laboratory.TestReportForm.Show()

    prints the form text as well as the database data per the expressions given for each textbox.  No problem, printed report is perfect.

     

    However, when I print it directly to the printer (bypassing ReportView) - Laboratory.PrintReportModule.PrintTestReport.Main(), the form text prints fine, but the textboxes holding the database expressions are left blank.

     

    Here is my Load DataSet Function:

     

           Public Function LoadLIMSData() As DataTable

     

                Dim dataSet As New DataSet()

                dataSet.ReadXml("..\..\LIMSDataSet.xsd")

                LoadLIMSData = dataSet.Tables(0)

     

            End Function

     

    And here is my Run Sub:

     

    Public Sub Run()

     

                Dim report As LocalReport = New LocalReport()

                report.ReportPath = "..\..\TestReport.rdlc"

                report.DataSources.Add(New ReportDataSource("LIMSDataSet", LoadLIMSData()))

                Export(report)

     

                m_currentPageIndex = 0

                Print()

     

            End Sub

     

    It appears the dataset is not being read, but I cannot figure out why not.

     

    Monday, June 13, 2011 2:52 PM

All replies

  • Buhler

    Thursday, June 16, 2011 6:50 PM
  • I am having a very difficult time getting help with this problem on any ado forum.

    Can someone suggest a firm who, for a fee, can help me?  I have dozens of reports that are complete; however, I just want to skip the reportviewer page and print straight (as in FASTER) to the printer.  Time is money on both sides of this issue.

    Thanks in advance.

    Tuesday, June 21, 2011 9:14 PM