none
.NET Framework 3.0 SP1 installation error RRS feed

  • Question

  • I'm trying to install .NET Framework 3.0 SP1 on my comp and I got the following error.

    [09/08/08,00:19:30] XPSEPSC x86 Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.
    "
    [09/08/08,00:19:30] XPSEPSC x86 Installer: [2] Setup Failed on component XPSEPSC x86 Installer
    [09/08/08,00:19:31] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC x86 Installer is not installed.


    I downloaded the file twice just to be sure. My computer is running on XP 32bit SP2. What's the problem? Thanks.
    Monday, September 8, 2008 7:25 AM

All replies

  •  I tried to install XPSEPSC separately it gave me this error. 
     [img]http://img152.imageshack.us/img152/87/errorfi7.jpg[/img]
    Monday, September 8, 2008 8:23 AM
  • Bump.
    Tuesday, September 9, 2008 8:05 AM
  • Please try the solution mentioned here: When you try to install an update for the .NET Framework 1.0, 1.1, 2.0, 3.0, or 3.5, you may receive Windows Update error code "0x643" or Windows Installer error code "1603"
    http://support.microsoft.com/kb/923100

    If it doesn't help, please follow What to do when you go to post a setup and deployment issue on the MSDN forums?
    http://blogs.msdn.com/aaronru/archive/2007/12/10/what-to-do-when-you-go-to-post-a-setup-and-deployment-issue-on-the-msdn-forums.aspx for more information.

    Thanks.
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. http://forums.msdn.microsoft.com/en-US/vssetup/thread/60424309-bd78-4ca2-b618-03c4a16123b6
    Wednesday, September 10, 2008 8:46 AM
  • I tried to install the .NET Framework 3.0 (without SP1). It still won't install. Looks like I'll have to reinstall Windows.

    [09/08/08,00:19:30] XPSEPSC x86 Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.
    "
    [09/08/08,00:19:30] XPSEPSC x86 Installer: [2] Setup Failed on component XPSEPSC x86 Installer
    [09/08/08,00:19:31] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC x86 Installer is not installed.
    [09/08/08,12:06:47] XPSEPSC x86 Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.
    "
    [09/08/08,12:06:47] XPSEPSC x86 Installer: [2] Setup Failed on component XPSEPSC x86 Installer
    [09/08/08,12:06:49] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC x86 Installer is not installed.
    [09/08/08,12:06:49] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0 was not attempted to be installed.
    [09/08/08,12:07:24] XPSEPSC x86 Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.
    "
    [09/08/08,12:07:24] XPSEPSC x86 Installer: [2] Setup Failed on component XPSEPSC x86 Installer
    [09/08/08,12:07:25] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC x86 Installer is not installed.
    [09/08/08,12:07:25] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0 was not attempted to be installed.
    [09/14/08,05:27:50] XPSEPSC x86 Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.
    "
    [09/14/08,05:27:50] XPSEPSC x86 Installer: [2] Setup Failed on component XPSEPSC x86 Installer
    [09/14/08,05:27:52] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC x86 Installer is not installed.
    [09/14/08,05:29:07] XPSEPSC x86 Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.
    "
    [09/14/08,05:29:07] XPSEPSC x86 Installer: [2] Setup Failed on component XPSEPSC x86 Installer
    [09/14/08,06:02:26] XPSEPSC x86 Installer: [2] Error code 1603 for this component means "Fatal error during installation.
    "
    [09/14/08,06:02:26] XPSEPSC x86 Installer: [2] Setup Failed on component XPSEPSC x86 Installer
    [09/14/08,06:02:28] WapUI: [2] DepCheck indicates XPSEPSC x86 Installer is not installed.
    [09/14/08,06:02:28] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0 was not attempted to be installed.
    Sunday, September 14, 2008 1:04 PM
  • I couldn't figure this out for a while, so I just installed it on another comp. But I finally got this figured out today, I just had to Install Framework 3.5 SP1 first, then install Visual Studio, everything installed correctly. Hope this will help someone with the same problem.

    Monday, December 22, 2008 9:35 AM