locked
Need help with Windows Vista- Installed Realtek HD driver, sound working but comp not detecting speakers RRS feed

  • Question

  • Hi, i thought someone could help here. Ive installed the realtek High definition audio driver thing and now the speaker symbol has not got a cross but the green soundwaves and ive looked in playback options and the drivers working fine. Only problem is the computer isnt detecting my headphones or speakers, and im placing them in the same jack socket that i used to before upgrading to Windows Vista Ultimate. My speakers are on and turned on full volume and the blue LED is on, but when i go in playback devices it says Speakers are not connected. The Drivers running fine but without headphone detection or speakers i cant listen or hear any sound.

    Anyone got any solutions to this?
    Monday, June 11, 2007 11:49 PM

Answers

  • This forum isn't really for audio support issues; it's for multimedia developers.  My usual lame suggestions here are to make sure you have all your Windows Updates, and to try reinstalling the driver.  The Pro Audio forum (http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowForum.aspx?ForumID=351&SiteID=1) isn't really an audio-support forum either, but there is more driver knowledge there.
    Wednesday, June 13, 2007 2:36 PM

All replies

  • This forum isn't really for audio support issues; it's for multimedia developers.  My usual lame suggestions here are to make sure you have all your Windows Updates, and to try reinstalling the driver.  The Pro Audio forum (http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowForum.aspx?ForumID=351&SiteID=1) isn't really an audio-support forum either, but there is more driver knowledge there.
    Wednesday, June 13, 2007 2:36 PM
  • What a b.i.t.c.h!   I bet you cut people off in the mornings too.
    Friday, August 17, 2007 10:24 PM