none
Database mail issue RRS feed

  • Question

  • Greetings...

    Database mail has stopped working suddenly<g class="gr_ gr_103 gr-alert gr_gramm gr_inline_cards gr_run_anim Style replaceWithoutSep" data-gr-id="103" id="103">.Had</g> been working for almost 2 years now<g class="gr_ gr_161 gr-alert gr_gramm gr_inline_cards gr_run_anim Style replaceWithoutSep" data-gr-id="161" id="161">.Double</g> checked all the sys tables and configuration all seems to be set correctly<g class="gr_ gr_378 gr-alert gr_gramm gr_inline_cards gr_run_anim Style replaceWithoutSep" data-gr-id="378" id="378">.Using</g> google <g class="gr_ gr_322 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling" data-gr-id="322" id="322">smtp</g> and all settings checked there too like enable less secure apps<g class="gr_ gr_519 gr-alert gr_gramm gr_inline_cards gr_run_anim Style replaceWithoutSep" data-gr-id="519" id="519">,verification</g> off,

    No firewall and also enabled ports. Email works from Mail client as a test

    Nothing working

    Thanks

    Friday, August 3, 2018 8:39 PM

All replies

  • Greetings...

    Database mail has stopped working suddenly<g class="gr_ gr_103 gr-alert gr_gramm gr_inline_cards gr_run_anim Style replaceWithoutSep" data-gr-id="103" id="103">.Had</g> been working for almost 2 years now<g class="gr_ gr_161 gr-alert gr_gramm gr_inline_cards gr_run_anim Style replaceWithoutSep" data-gr-id="161" id="161">.Double</g> checked all the sys tables and configuration all seems to be set correctly<g class="gr_ gr_378 gr-alert gr_gramm gr_inline_cards gr_run_anim Style replaceWithoutSep" data-gr-id="378" id="378">.Using</g> google <g class="gr_ gr_322 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling" data-gr-id="322" id="322">smtp</g> and all settings checked there too like enable less secure apps<g class="gr_ gr_519 gr-alert gr_gramm gr_inline_cards gr_run_anim Style replaceWithoutSep" data-gr-id="519" id="519">,verification</g> off,

    No firewall and also enabled ports. Email works from Mail client as a test

    Nothing working

    Thanks

    Good day and welcome to the forum WatchmanX,

    1. please check your message! Can you read it? did you review what you posted after it was published?!?

    Please clean your message from all the irrelevant HTML tags and use the built-in editor to write the question (Do not paste the content from external app) 

    2. After short attempt to clean your message, I see several points which make me wondered:

    >> you wrote: Double checked all the sys tables and configuration all seems to be set correctly.

    I wonder what exactly you checked and which system tables you think are related to the issue

    >> This is a forum for Azure SQL Database. Are you sure that this used to work for you in the past in Azure Database?!?

    How do you send the email?

    Azure Database does not support sp_send_dbmail


    signature   Ronen Ariely
     [Personal Site]    [Blog]    [Facebook]    [Linkedin]

    Friday, August 3, 2018 9:03 PM
  • 1) Have you checked mail log? If so, have you found any error entries in there? (Right-click Database mail in SSMS-->view database mail log)

    2) Have there been any changes to the SMTP server that the mail profile uses?

    3) You said email works from the mail client, can you elaborate it a bit? what mail client are you referring to?

    4) What happens when you send a test email (right-click DB mail-->send test email)?

    5) Can you instead run sp_send_dbmail and see if it has the same issue?


    Please remember to click "Mark as Answer" if my response answered your question or click "Vote as helpful" if it helped you in any way.

    Friday, August 3, 2018 10:00 PM