none
.NET Framework Installation Error RRS feed

  • Question

  • I have been trying to install Microsoft Visual Web Developer 2008 Express Edition for 2 months but I kept on getting stuck at the part where .NET 3.5 is being installed. In the end I've decided to clean up all .NET installation on my PC and try to install .NET 3.5. But I still get the same error.

    .NET Framework has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

    The error signature is as follow:

    EventType : clr20r3     P1 : servicemodelreg.exe     P2 : 3.0.4506.648    
    P3 : 470e4746     P4 : servicemodelreg     P5 : 3.0.0.0     P6 : 470e4746    
    P7 : 2b     P8 : 1e     P9 : system.typeloadexception    

    I'm using Windows XP Home Edition with SP3. The installation file is downloaded from http://download.microsoft.com/download/6/0/f/60fc5854-3cb8-4892-b6db-bd4f42510f28/dotnetfx35.exe, which is the full redistribution package.

    I'm attaching the 3 error reports being sent to Microsoft in the following threads due to character limit.

    Thanks.

    ===
    [06/01/08,21:59:50] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [06/01/08,22:25:03] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [06/01/08,22:31:13] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [06/01/08,23:14:10] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [06/07/08,22:39:53] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [06/07/08,23:16:50] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [06/09/08,21:58:18] Microsoft .NET Framework 2.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 2.0a. MSI returned error code 1603
    [06/15/08,11:23:39] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [06/15/08,12:02:05] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [06/15/08,21:39:39] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [06/15/08,23:07:10] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Failed to fetch setup file in CBaseComponent::PreInstall()
    [06/15/08,23:07:10] setup.exe: [2] ISetupComponent::Pre/Post/Install() failed in ISetupManager::InternalInstallManager() with HRESULT -2147467260.
    [06/15/08,23:07:11] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhase() - Call to Pre/Install/Post for InstallComponents failed
    [06/15/08,23:07:11] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallPhaseAndCheckResults() - RunInstallPhase() returned a NULL piActionResults
    [06/15/08,23:07:11] setup.exe: [2] CSetupManager::RunInstallFromList() - RunInstallPhaseAndCheckResults failed [2]
    [06/15/08,23:07:11] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallLists(IP_PREINSTALL failed in ISetupManager::RunInstallFromThread()
    [06/15/08,23:07:11] setup.exe: [2] ISetupManager::RunInstallFromThread() failed in ISetupManager::RunInstall()
    [06/15/08,23:07:11] setup.exe: [2] CSetupManager::Run() - Call to RunInstall() failed
    [06/15/08,23:07:11] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.
    [06/15/08,23:07:11] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.5 'package' was not attempted to be installed.
    [06/15/08,23:40:25] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [06/15/08,23:40:42] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.
    [06/16/08,00:03:04] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [06/16/08,00:03:34] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.
    [06/16/08,00:21:16] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [06/16/08,00:21:52] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.
    [08/22/08,23:34:56] Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0 SP2 x86. MSI returned error code 1603
    [08/22/08,23:53:20] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [08/22/08,23:53:40] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.
    [08/23/08,00:02:11] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [08/23/08,00:02:35] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.
    [08/23/08,00:05:53] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [08/23/08,00:06:19] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.
    [08/31/08,19:57:04] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [09/11/08,18:13:49] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [09/11/08,18:14:17] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.
    [09/11/08,20:07:18] Microsoft .NET Framework 3.0a: [2] Error: Installation failed for component Microsoft .NET Framework 3.0a. MSI returned error code 1603
    [09/11/08,20:07:40] WapUI: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Framework 3.0a is not installed.

    Thursday, September 11, 2008 10:18 AM

All replies

  • The error report is too long. I've uploaded it to this location. http://jihying.com/dotneterror.txt
    Thursday, September 11, 2008 10:23 AM
  •  

    Hello,

           I am afraid the error report you offered only give us the message of error code 1603, which means a fatal error during the installation process.   .   So, would you please use this collection utility to get the setup and error log, upload the %TEMP%\vslogs.cab to some server and offer us the URL.   You could sign up for 5GB free space at http://skydrive.live.com only with your Live Passport.

          

           Any more questions, please just let me know.

     

           Thanks,

     

    Best Regards,

    Lingzhi


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. http://forums.msdn.microsoft.com/en-US/csharpide/thread/8e9ed0d7-11ff-402a-8489-9b5f05eeb706 http://forums.msdn.microsoft.com/en-US/vssetup/thread/60424309-bd78-4ca2-b618-03c4a16123b6
    Monday, September 15, 2008 2:00 AM
    Moderator
  •  

    We are changing the issue type to “Comment” because you have not followed up with the necessary information. If you have more time to look at the issue and provide more information, please feel free to change the issue type back to “Question” by editing your initial post and changing the radio button at the top of the post editor window. If the issue is resolved, we will appreciate it if you can share the solution so that the answer can be found and used by other community members having similar questions.

    Thank you!


    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help. http://forums.msdn.microsoft.com/en-US/csharpide/thread/8e9ed0d7-11ff-402a-8489-9b5f05eeb706 http://forums.msdn.microsoft.com/en-US/vssetup/thread/60424309-bd78-4ca2-b618-03c4a16123b6
    Thursday, September 18, 2008 1:53 AM
    Moderator
  •  Hi Lingzhi,
     
    I've uploaded the log files to http://jihying.com/vslogs.cab
     
    Thank you.


    Regards,
    Jih Ying
    Saturday, October 18, 2008 7:26 AM
  • This can be an issue with the permission with the ServiceModel 3.0.0.0 registry key. Find the below link for more details

    http://codekeep.net/ASPNET/code/snippets/16827/Unable-to-install-NET-Framework-30-35-VS2008-Solution/view.aspx

    Friday, November 6, 2009 5:54 AM