locked
Xamarin Android Emulartor is not starting RRS feed

  • Question

  • User192615 posted

    I cannot get my Android app running in the XAMARIN Android API 23 Simulator.

    When starting the Debugger I get this:

    02-19 16:07:24.181: D/AndroidRuntime(174): >>>>>> START com.android.internal.os.RuntimeInit uid 0 <<<<<< 02-19 16:07:24.182: W/JniInvocation(174): Falling back from libart to libart.so after dlopen error: dlopen failed: library "libart" not found 02-19 16:07:24.238: D/AndroidRuntime(174): CheckJNI is ON 02-19 16:07:24.396: E/art(174): Could not create image space with image file '/system/framework/boot.art'. Attempting to fall back to imageless running. Error was: Requiring relocation for image '/system/framework/boot.art' at '/system/framework/arm/boot.art' but we do not have any dalvikcache to find/place it in. 02-19 16:07:24.765: I/art(174): JIT created with codecachecapacity=2MB compilethreshold=1000 02-19 16:07:25.080: D/ICU(174): No timezone override file found: /data/misc/zoneinfo/current/icu/icutzdata.dat 02-19 16:07:25.364: E/appproc(174): ERROR: could not find class 'com.android.commands.am.Am' 02-19 16:07:25.434: A/art(174): art/runtime/javavmext.cc:410] JNI DETECTED ERROR IN APPLICATION: JNI NewGlobalRef called with pending exception java.lang.ClassNotFoundException: Didn't find class "com.android.commands.am.Am" on path: DexPathList[[zip file "/system/framework/am.jar"],nativeLibraryDirectories=[/vendor/lib, /system/lib]] 02-19 16:07:25.434: A/art(174): art/runtime/javavm_ext.cc:410] at java.lang.Class dalvik.system.BaseDexClassLoader.findClass(java.lang.String) (BaseDexClassLoader.java:56)

    and a lot of other stuff, resulting in

    02-19 16:07:48.809: A/art(245): art/runtime/runtime.cc:366] at dalvik.system.VMRuntime.runHeapTasks(Native method) 02-19 16:07:48.809: A/art(245): art/runtime/runtime.cc:366] - waiting to lock an unknown object 02-19 16:07:48.809: A/art(245): art/runtime/runtime.cc:366] at java.lang.Daemons$HeapTaskDaemon.run(Daemons.java:355) 02-19 16:07:48.809: A/art(245): art/runtime/runtime.cc:366] at java.lang.Thread.run(Thread.java:818) 02-19 16:07:48.809: A/art(245): art/runtime/runtime.cc:366] 02-19 16:07:48.809: A/art(245): art/runtime/runtime.cc:366] 02-19 16:07:48.811: A/libc(245): Fatal signal 6 (SIGABRT), code -6 in tid 245 (main) 02-19 16:07:48.811: A/libc(245): Unable to open connection to debuggerd: Connection refused

    Any idea?

    Friday, February 19, 2016 4:10 PM

Answers

  • User192615 posted

    Ok this did the Job:

    • starting the Emulator (Xamarin Player API 23) manually via Android Emulator Manager (Visual Studio / Extras / Android)
    • waiting half an hour while the Player seems to update
    • the app started
    • Marked as answer by Anonymous Thursday, June 3, 2021 12:00 AM
    Monday, February 22, 2016 8:36 AM

All replies

  • User194279 posted

    You using the emulator android or Xamarin player?

    Friday, February 19, 2016 4:24 PM
  • User192615 posted

    Ok this did the Job:

    • starting the Emulator (Xamarin Player API 23) manually via Android Emulator Manager (Visual Studio / Extras / Android)
    • waiting half an hour while the Player seems to update
    • the app started
    • Marked as answer by Anonymous Thursday, June 3, 2021 12:00 AM
    Monday, February 22, 2016 8:36 AM