locked
KeywordPerformanceReport RRS feed

  • Question

  • Hey Guys

    This might be a bit of a newbie question, that was asked a long time ago on these forums.
    I am trying to pull a Keyword Performance report using the PHP-NuSOAP library to interact with the MSN-AdCenter API

    I am posting a set of SOAP requests-response, along with the SOAP fault I got.

    SOAP REQUEST

    <xmp>POST /v3/Reporting/Reporting.asmx HTTP/1.0
    Host: adcenterapi.microsoft.com
    User-Agent: NuSOAP/0.7.2 (1.94)
    Content-Type: text/xml; charset=UTF-8
    SOAPAction: "http://adcenter.microsoft.com/syncapis/RequestBIReport"
    Content-Length: 937

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:ns2321="http://tempuri.org"><SOAP-ENV:Header><ApiUserAuthHeader xmlns="http://adcenter.microsoft.com/syncapis"><UserName>xxxxxxxx</UserName><Password>xxxxxxxx</Password><UserAccessKey>xxxxxxxx</UserAccessKey></ApiUserAuthHeader></SOAP-ENV:Header><SOAP-ENV:Body><RequestBIReport xmlns="http://adcenter.microsoft.com/syncapis"><APIFlags>0</APIFlags> <request><AccountId>xxxxx</AccountId> <CampaignIds>Array</CampaignIds><ReportAggregation>Day</ReportAggregation><ReportDateRange>Yesterday</ReportDateRange><ReportLanguage>English</ReportLanguage><Format>CSV</Format><AllNone>false</AllNone></request></RequestBIReport></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope></xmp>\n<xmp>HTTP/1.1 500 Internal Server Error
    Date: Thu, 19 Oct 2006 21:22:06 GMT
    Server: Microsoft-IIS/6.0
    X-Powered-By: ASP.NET
    X-AspNet-Version: 2.0.50727
    Cache-Control: private
    Content-Type: text/xml; charset=utf-8
    Content-Length: 609


    SOAP RESPONSE
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"><soap:Body><soap:Fault><faultcode>soap:Client</faultcode><faultstring>Server was unable to read request. ---&gt; There is an error in XML document (1, 635). ---&gt; The specified type is abstract: name='ReportRequest', namespace='http://adcenter.microsoft.com/syncapis', at &lt;request xmlns='http://adcenter.microsoft.com/syncapis'&gt;.</faultstring><detail /></soap:Fault></soap:Body></soap:Envelope></xmp>


    This is according to the sample request/response posted in the documentation. And the response has the error I get.
    Kind of has me stumped coz I cant find the error code in the MSN Ad-Center documentation as well.


    Any help will be appreciated.
    Thursday, October 19, 2006 9:27 PM

Answers

  • hey Hari

    How are you?

    The error is in this part <request xsi:type = "KeywordPerformanceReportRequest"> in the request tag. Thats missing on your SOAP request, and as a result, the API complains that "request" is an abstract type.

    This is weird on their part, coz none of the sample requests they have up there actually mention this part. I had to spend some time figuring this out. Lemme know if you need anything else.



    Good Luck....


    Monday, October 23, 2006 1:50 PM

All replies

  • Hey Everyone

    Sorry guys, I realized my mistake, I wasnt passing the xsi:type parameter in the request tag. Setting that parameter worked.

    Sorry again for a superflous question.
    Thursday, October 19, 2006 9:36 PM
  • Hi,

    Is it possible to have the search term associated to a keyword in the keyword performance report?

    Thanks.
    Friday, October 20, 2006 2:20 PM
  • Hi,

    Can you please tell me how you fixed it ?  I am getting the same error as SOAP repsonse.

    SOAP Request I am sending:

    <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?><SOAP-ENV:Envelope SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"><SOAP-ENV:Header><ApiUserAuthHeader xmlns="http://adcenter.microsoft.com/syncapis">
    <UserName>***************</UserName>
    <UserAccessKey>***************</UserAccessKey>
    <Password>***************</Password>
    </ApiUserAuthHeader></SOAP-ENV:Header><SOAP-ENV:Body><RequestBIReport xmlns="http://adcenter.microsoft.com/syncapis">
    <APIFlags>0</APIFlags>
    <request>
    <StartDate>2006-08-01T00:00:00</StartDate>
    <EndDate>2006-10-12T00:00:00</EndDate>
    <ReportDates>
    <dateTime>2006-08-01T00:00:00</dateTime>
    <dateTime>2006-10-12T00:00:00</dateTime>
    </ReportDates>
    <ReportLanguage>English</ReportLanguage>
    <Format>CSV</Format>
    <AllNone>true</AllNone>
    </request>
    </RequestBIReport></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>

    SOAP Response I am getting:

    Array
    ([faultcode] => soap:Client
    [faultstring] => Server was unable to read request. ---> There is an error in XML document (7, 8). ---> The specified type is abstract: name='ReportRequest', namespace='http://adcenter.microsoft.com/syncapis', at <request xmlns='http://adcenter.microsoft.com/syncapis'>.
    [detail] =>
    )

    Thanks,
    Hari

     

    Monday, October 23, 2006 8:55 AM
  • hey Hari

    How are you?

    The error is in this part <request xsi:type = "KeywordPerformanceReportRequest"> in the request tag. Thats missing on your SOAP request, and as a result, the API complains that "request" is an abstract type.

    This is weird on their part, coz none of the sample requests they have up there actually mention this part. I had to spend some time figuring this out. Lemme know if you need anything else.



    Good Luck....


    Monday, October 23, 2006 1:50 PM
  • Hari / Ram:

    Hari you are right about the xsi:type.

    Additionally sometimes the api server sends error message (server unable to process to request) at that time what i usually do is resend the same request after  a bit and it will work.

    If it fails for more than thrice, right now we contact the api support and they are responsive.

     

     

     

     

    Monday, October 30, 2006 4:40 PM
  • Hi there!

    Is there a problem on the msn side today? I am unable to get keyword performance reports for all my accounts/campaigns?

    Server was unable to process request. ---> |-400063|-1|ERROR_API_REPORT_NONE|
    Monday, November 6, 2006 8:52 AM