locked
New Project Won't Start: Stack walks are not supported on this platform. RRS feed

  • Question

  • User211621 posted

    I created a new Xamarin Forms project, for Android, and immediately when starting it I get: Stack walks are not supported on this platform.

    Got the latest packages off nuget, still the same thing.

    Any ideas?

    Using Visual Studio for Mac Preview 6 (7.0 build 2740) on Mac OS

    Tuesday, April 18, 2017 7:56 AM

All replies

  • User65168 posted

    I'm having same issue. Did you solve it?

    Thanks in advance

    Tuesday, April 18, 2017 4:38 PM
  • User211621 posted

    I swapped over to Xamarin Studio and that seems to work, for now.

    Wednesday, April 19, 2017 6:36 AM
  • User17376 posted

    I noticed this too and logged it on bugzilla.

    https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=55087

    Were you guys running Visual Studio for Mac (with Mono 5.x)?

    Monday, April 24, 2017 12:53 AM
  • User352 posted

    Can you please try calling the 3 parameter init, Init(Context, Bundle, Assembly) where assembly is the assembly with all your resources (normally hte assembly you called Init from)?

    Monday, April 24, 2017 8:32 PM
  • User65168 posted

    Hello @TheRealJasonSmith I'm trying to invoke the method using 3 parameters, however, by checking this documentation, I'm not sure how to get the Assembly that contains all resources. https://developer.xamarin.com/api/type/System.Reflection.Assembly/

    global::Xamarin.Forms.Forms.Init(this, bundle, AssemblyName);

    Assembly Name is coming from System.Reflection

    I'm sharing a screenshot of the demo app.

    Any suggestions?

    Regards, Victor

    Thursday, April 27, 2017 6:19 PM
  • User65168 posted

    Hello @TheRealJasonSmith

    Actually, by the help of my friend @JohnMiller I was able to get the Assembly, but even with that change I can say the the same error message is getting when running the app on the Android simulator.

    ``` using System;

    using Android.App; using Android.Content; using Android.Content.PM; using Android.Runtime; using Android.Views; using Android.Widget; using Android.OS; using System.Reflection;

    namespace HelloAgain.Droid { [Activity(Label = "HelloAgain.Droid", Icon = "@drawable/icon", Theme = "@style/MyTheme", MainLauncher = true, ConfigurationChanges = ConfigChanges.ScreenSize | ConfigChanges.Orientation)] public class MainActivity : global::Xamarin.Forms.Platform.Android.FormsAppCompatActivity { protected override void OnCreate(Bundle bundle) { TabLayoutResource = Resource.Layout.Tabbar; ToolbarResource = Resource.Layout.Toolbar;

            base.OnCreate(bundle);
    
            Assembly assem = typeof(MainActivity).Assembly;
            global::Xamarin.Forms.Forms.Init(this, bundle, assem);
    
            LoadApplication(new App());
        }
    }
    

    } ```

    Any other idea that could help us?

    Thanks in advance

    Thursday, April 27, 2017 6:33 PM
  • User211621 posted

    @TheRealJasonSmith said: Can you please try calling the 3 parameter init, Init(Context, Bundle, Assembly) where assembly is the assembly with all your resources (normally hte assembly you called Init from)?

    I switched over to Mono 4.x.x instead of 5 and that seems to solve the problem as well.

    Friday, April 28, 2017 6:30 AM
  • User217290 posted

    @FilipEkberg-1 said:

    @TheRealJasonSmith said: Can you please try calling the 3 parameter init, Init(Context, Bundle, Assembly) where assembly is the assembly with all your resources (normally hte assembly you called Init from)?

    I switched over to Mono 4.x.x instead of 5 and that seems to solve the problem as well.

    Are you using Visual Studio on Windows? How were you able to coordinate that switch? Thanks

    Thursday, May 11, 2017 4:13 PM
  • User146630 posted

    @FilipEkberg-1 said: I created a new Xamarin Forms project, for Android, and immediately when starting it I get: Stack walks are not supported on this platform.

    Got the latest packages off nuget, still the same thing.

    Any ideas?

    Using Visual Studio for Mac Preview 6 (7.0 build 2740) on Mac OS

    I have same problem in Visual studio in Windows at x86_64 emulator

    Thursday, May 11, 2017 10:28 PM