none
Task pane app not working for MS office 2013 professional version RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I've created an office task pane app using just JQuery, javascript and HTML.  I have deployed this project on to the sharepoint site of our organization. I'm able to access this app through MsWord 2013 preview version ie Preview (15.0.4128.1014) 64 bit.

    But when im trying to access this app using MS office 2013 professional version, im not able to run this app. i've executed all the steps required like includingt the app catalog etc. the same as i used to do in MS Word preview.

    Are there any configuration settings that i should be changing here in order for the app to work?

    The web services that i'm using arre all "https" based and not "http".

    Kindly help.

    Thanks.

    Regards,

    Sunil

    • Moved by JesBModerator Thursday, April 11, 2013 7:45 PM Development question
    Wednesday, April 10, 2013 10:16 AM

All replies

  • Hi Sunil,

    I'm going to move this over to the Developing Apps for Office forum here: http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/appsforoffice/threads

    Best regards,

    Jes Brown

    Thursday, April 11, 2013 7:44 PM
    Moderator
  • Hello Sunil, would you mind sharing a copy of your manifest? there were a few manifest changes between preview and RTM and probably you need to change it a bit.. you don't have to include sensitive information (i.e. the source location) just want to go through the general structure of your manifest...

    thanks!

    Juan.

    Thursday, April 11, 2013 8:19 PM
    Moderator
  • Hi Juan,

    sure i'm including the manifest file code wherein i've replaced the link to my app with<source location>.

    The version i'm using is (15.0.4420.1017) of MSO and im using both
    32 bit and 64 bit versions on two different machines where i'm getting
    the same problem.

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <OfficeApp xmlns="http://schemas.microsoft.com/office/appforoffice/1.0"
        xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
        xsi:type="TaskPaneApp">
      <Id>08afd7fe-1631-42f4-84f1-5ba51e242f98</Id>
      <Version>1.0</Version>
      <ProviderName>Microsoft</ProviderName>
      <DefaultLocale>EN-US</DefaultLocale>
      <DisplayName DefaultValue="name"/>
      <Description DefaultValue="description"/>
      <IconUrl DefaultValue="https:<source location>"/>
      <Capabilities>
        <Capability Name="Document"/>
        <Capability Name="Workbook"/>
        <Capability Name="Presentation" />
        <Capability Name="Project" />
      </Capabilities>

      <DefaultSettings>
        <SourceLocation DefaultValue="https:<source location>"/>
      </DefaultSettings>
      <Permissions>ReadWriteDocument</Permissions>
    </OfficeApp>

    And I also wanted it to work on Powerpoint 2013. Also I can see the app screen from MS word or powerpoint but i'm not able to use it. The images on the startup page aren't getting loaded all of which works fine on the preview version

    Regards,

    Sunil

    Friday, April 12, 2013 4:52 AM