none
Implement images in a MS Word document does only work 580 times… please help! RRS feed

  • Question

  • Hi!
    I wrote a markro, which takes images from a folder and puts it in a word document. The makro works like a charm until it comes to the 580th image. Than it ether deletes the image while resizing it or it just not getting it from the folder, instead it puts a square character in. I have no idea what the problem is. Its even more mysterious that the same makro is working under Mac Office 2011. I hope somebody can help! Thank you!
    here is the code I'm using:

    'Insert pictures
    
      MyFile = Dir$(targetfolder & "\*.*")
       Do
            pn = ActiveDocument.InlineShapes.Count
            
            targetfile = targetfolder & "\" & MyFile
            MyFile = Dir
            
            ActiveDocument.Range.Select
            With Selection.Find
                .ClearFormatting
                .Replacement.ClearFormatting
                .Text = "PICXX"
                .Forward = True
                .Wrap = wdFindContinue
                .MatchWholeWord = True
                .Execute
            End With
    
            'paste
            Call clear_clipboard
            
            Selection.InlineShapes.AddPicture FileName:= _
                    targetfile _
                    , LinkToFile:=False, SaveWithDocument:=True
            
            ActiveDocument.InlineShapes(pn + 1).Select
            
            'change size
                With Selection.InlineShapes(1)
                    If AutoScript.FormatBox2.ListIndex = 1 Then
                    .Height = 47.84
                    Else
                    .Height = 66.05
                    End If
                    .Width = 85.05
                End With
    
      Loop Until MyFile = ""

    Friday, July 25, 2014 3:37 AM