locked
Azure Search for Blob Storage is not working. RRS feed

  • Question

  • Hi, 

    Step 1: I have created a General Purpose Blob Storage (block blob) and a container (access policy set to "container") in it. Also added 19 documents (pdf, xlsx, docx, ppt, png, jpg, txt) and all documents are displayed in azure portal --> Blob Storage Container.

    Step 2: Created Azure search (basic tier) and followed this article and performed the following.

    Step 3: Created a datasource

    POST https://anysearch.search.windows.net/datasources?api-version=2015-02-28-Preview
    Content-Type: application/json
    api-key: adminkey

    {
        "name" : "blob-datasource",
        "type" : "azureblob",
        "credentials" : { "connectionString" : "DefaultEndpointsProtocol=https;AccountName=mystorage;AccountKey=givenkey==" },
        "container" : { "name" : "containername"}

    Step 4: Created an index

    POST https://anysearch.search.windows.net/indexes?api-version=2015-02-28-Preview
    Content-Type: application/json
    api-key: adminkey

    {
        "name" : "my-target-index",
        "fields": [
            { "name": "id", "type": "Edm.String", "key": true, "searchable": false },
            { "name": "content", "type": "Edm.String", "searchable": true, "filterable": false, "sortable": false, "facetable": false }
        ]
    }

    Step 5: Created an indexer.

    POST https://anyearch.search.windows.net/indexers?api-version=2015-02-28-Preview
    Content-Type: application/json
    api-key: adminkey

    {
      "name" : "blob-indexer",
      "dataSourceName" : "blob-datasource",
      "targetIndexName" : "my-target-index",
      "schedule" : { "interval" : "PT5M" }
    }

    Step 6: Run index stats and got the below result - DOCUMENTCOUNT = 0

    GET https://anysearch.search.windows.net/indexes/my-target-index/stats?api-version=2015-02-28-Preview
    api-key: [admin key]

    {
      "@odata.context": "https://mydocsearch.search.windows.net/$metadata#Microsoft.Azure.Search.V2015_02_28_Preview.IndexStatistics",
      "documentCount": 0,
      "storageSize": 1728
    }

    Step 7: Searched for the word "process" and got the below result

    https://anysearch.search.windows.net/indexes/my-target-index/docs?api-version=2015-02-28&search=process

    {
        "@odata.context": "https://mydocsearch.search.windows.net/indexes('my-target-index')/$metadata#docs(id,content)",
        "value": []
    }

    What went wrong here ? Why the document count is 0 ? Why the word "process" or any other search word is not returning any results ?

    Please help.

    Thanks

    Bhanu.



    Wednesday, July 27, 2016 8:37 PM

Answers

  •  I thought non-supported files will be ignored by the indexer. I deleted the jpeg and png files from the blob and ran the indexer again. It worked.
    Thursday, July 28, 2016 11:38 AM

All replies

  •  I thought non-supported files will be ignored by the indexer. I deleted the jpeg and png files from the blob and ran the indexer again. It worked.
    Thursday, July 28, 2016 11:38 AM
  • The detailed answer is on Stack Overflow if anybody else is having this problem.
    Thursday, July 28, 2016 6:12 PM