none
Error while connecting to SAP server throught Add adapter reference service RRS feed

  • Question

  • Hi All,

    I got following error while connecting to SAP through Add adapter reference service in Visual Studio 2008

    I also check the message server entry in Service file.

    Whether duplicate entry of the same server cause any problem?

    Connecting to the LOB system has failed.
    Details: ErrorCode=RFC_OK. ErrorGroup=RFC_ERROR_COMMUNICATION. SapErrorMessage=Connect to message server failed
    Connect_PM  MSHOST=SAPSERVER.com, R3NAME=ABC, GROUP=R3_GROUP

    LOCATION    CPIC (TCP/IP) on local host with Unicode
    ERROR       internal error
    TIME        Fri Jul 31 09:37:55 200
    RELEASE     700
    COMPONENT   MS (message handling interface, multithreaded)
    VERSION     4
    RC          -101
    COUNTER     5.  AdapterErrorMessage=..

    Thanks to all in adavance !!!!!!!

    Friday, July 31, 2009 4:45 PM

All replies

  • Looks more like a server configuration issue.
    Make sure that you have an entry in the services file in the following format:
    <Msgservername> <port>/tcp

    It is good to remove any duplicate entries. Your Sap basis should be able to help you with this

    Thanks,
    Jeevitha

    Friday, July 31, 2009 6:43 PM
  • I check and verify for the duplicate entries and removed, but still the same error,

    Does it related to my installation of WCF LOB adapter or Biztalk adapter or rfcsdk installation?
    Friday, July 31, 2009 7:13 PM
  • As I have already mentioned this looks more like a server issue. I dont think this has anything to do with the adapter or Rfc sdk installation.

    can you make sure that the connection details provided in the uri is correct?

    Thanks,
    Jeevitha
    Monday, August 3, 2009 9:32 AM
  • Hi Jeevitha,

    Connection detail I used it provided by the SAP basis and I had twice checked with them and using the correct detail in uri.

    But I will try again with the basis

    Regards,
    Chintan
    Monday, August 3, 2009 4:07 PM
  • Hi, Chintan

    Do you get any results now?
    Regards
    Microsoft Online Community Support
    Tuesday, August 11, 2009 7:58 AM
    Moderator
  • Hi Andrew,

    Now im able to connect to SAP using Application server, still not able to connect through the messaging server of load balancing

    Regards
    Wednesday, August 26, 2009 11:22 PM