none
Wince 5.0 usb driver cannot work RRS feed

  • Question

  • 1. I used Wince 5.0, how to update to Wince 5.2? Is there a hoxfixs to do this?

    2. I have install CE on my driver, USB driver have been install, when I run this, all USB cannot work. I get these error messages

    0x83d80950: CHub(Root tier 0)::HubStatusChangeThread - port 7, change = 0x0001, status = 0x0501
     0x83d80950: CHub(Root tier 0)::HubStatusChangeThread - device attached on port 7
     0x83d80950: +CHub(Root tier 0)::AttachDevice - port = 7, fIsLowSpeed = 0
     0x83d80950: CHub(Root tier 0)::AttachDevice - status = DEVICE_CONFIG_STATUS_OPENING_ENDPOINT0_PIPE, failures = 0
     0x83d80950: CHub(Root tier 0)::AttachDevice - status = DEVICE_CONFIG_STATUS_USING_ADDRESS0, failures = 0
     0x83d80950: CHub(Root tier 0)::AttachDevice - status = DEVICE_CONFIG_STATUS_RESET_AND_ENABLE_PORT, failures = 0
     0x83d80950: CHub(Root tier 0)::AttachDevice - status = DEVICE_CONFIG_STATUS_SCHEDULING_GET_DEVICE_DESCRIPTOR_TEST, failures = 0
     0x83d82bec: Unknown: DEBUGCHK failed in file D:\WINCE500\PUBLIC\COMMON\OAK\DRIVERS\USB\HCD\USB20\EHCI\.\chw.cpp at line 1246
     0x83d82bec: DEBUG_BREAK @00bf143b Ignored.
     
    the line 1246 in my project is
     
            USBSTS usbsts = Read_USBSTS();
         #ifdef DEBUG
             DWORD dwFrame;
             GetFrameNumber(&dwFrame); // calls UpdateFrameCounter
             DEBUGMSG( ZONE_REGISTERS, (TEXT("!!!interrupt!!!! on frame index + 1 = 0x%08x, USBSTS = 0x%04x\n"), dwFrame, usbsts.ul ) );
             if (usbsts.bit.HSError) { // Error Happens.
                 DumpAllRegisters( );
                 ASSERT(FALSE);
             }
         #else
             UpdateFrameCounter();
         #endif // DEBUG

    Thanks


    NEU_ShieldEdge
    Monday, June 6, 2011 7:22 AM

All replies

  • Did you try with RELEASE build?

    _______

    Eunice.

     

    Monday, June 6, 2011 9:50 AM
  • hi,

    Thanks for your reply, is there any different from debug version and release version, or do you mean there USB driver only works on the release mode, not on the debug mode?

     


    NEU_ShieldEdge
    Tuesday, June 7, 2011 7:33 AM
  • Not like that. From your code snippet, the Error happens inside the DEBUG macro. So only, i asked you to check in release build.

    _______

    Eunice.

    Tuesday, June 7, 2011 11:06 AM