none
services on Local Computer started and then stopped RRS feed

  • Question

  • after publish wcf service library and build and installed wcf service window service with msi

    services on Local Computer started and then stopped. Some services stop automatically if 
    they are not in use by other services or programs

    Service cannot be started. System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'TestLivefeedWcfServiceLibrary1, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
    File name: 'TestLivefeedWcfServiceLibrary1, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'
       at TestWcfServicesWindowsService1.Service1.OnStart(String[] args)
       at System.ServiceProcess.ServiceBase.ServiceQueuedMainCallback(Object state)

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <Wix xmlns="http://schemas.microsoft.com/wix/2006/wi">
    	<Product Id="*" Name="TestLivefeedServerSetupProject1" Language="1033" Version="1.0.0.0" Manufacturer="Hewlett-Packard Company" UpgradeCode="44634d0f-ecba-4a6d-8ecb-c01f9a8dfa16">
    		<Package InstallerVersion="200" Compressed="yes" InstallScope="perMachine" />
    
    		<MajorUpgrade DowngradeErrorMessage="A newer version of [ProductName] is already installed." />
    		<MediaTemplate />
    
    		<Feature Id="ProductFeature" Title="TestLivefeedServerSetupProject1" Level="1">
    			<ComponentGroupRef Id="ProductComponents" />
    		</Feature>
    	</Product>
    
    	<Fragment>
    		<Directory Id="TARGETDIR" Name="SourceDir">
    			<Directory Id="ProgramFilesFolder">
    				<Directory Id="INSTALLFOLDER" Name="TestLivefeedServerSetupProject1" />
    			</Directory>
    		</Directory>
    	</Fragment>
    
    	<Fragment>
    		<ComponentGroup Id="ProductComponents" Directory="INSTALLFOLDER">
    			<!-- TODO: Remove the comments around this Component element and the ComponentRef below in order to add resources to this installer. -->
    			<!-- <Component Id="ProductComponent"> -->
    				<!-- TODO: Insert files, registry keys, and other resources here. -->
    			<!-- </Component> -->
          <Component>
            <File Id="TestWcfServicesWindowsService1.exe" Name="TestWcfServicesWindowsService1.exe" Source="\\share\testLivefeed\TestWcfServicesWindowsService1\bin\Debug\TestWcfServicesWindowsService1.exe"/>
            <ServiceInstall Id="InstallWixService" DisplayName="TestWcfServicesWindowsService1" Name="TestWcfServicesWindowsService1.exe" Description="Running the sample windows service using wix" Account="LocalSystem" ErrorControl="normal" Start="demand" Type="ownProcess" Vital="yes" />
            <ServiceControl Id="ControlWixService" Name="TestWcfServicesWindowsService1.exe" Stop="uninstall" Remove="uninstall" />
          </Component>
    		</ComponentGroup>
    	</Fragment>
    </Wix>



    Designer




    Monday, May 20, 2013 5:22 AM

Answers

  • Hi,

    Please try set the Startup type as Automatic for the service at Service Control Manager (SCM)( type services.msc at the command prompt to access ), find the service, right click, click Properties.

    Best Regards.


    Haixia
    MSDN Community Support | Feedback to us
    Develop and promote your apps in Windows Store
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.

    Tuesday, May 21, 2013 3:41 AM
    Moderator