locked
DB attach error: system.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'Company.Solution.Update, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=e2569ffaccb59eb4' or one of its dependencies. RRS feed

  • Question

  • I did a DB attach restore of the production db to a dev server, and got an error:

    system.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'Company.Solution.Update, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=e2569ffaccb59eb4' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.    at System.Reflection.Assembly._nLoad(AssemblyName fileName, String codeBase, Evidence assemblySecurity, Assembly locationHint, StackCrawlMark& stackMark, Boolean throwOnFileNotFound, Boolean forIntrospection)     at System.Reflection.Assembly.InternalLoad(AssemblyName assemblyRef, Evidence assemblySecurity, StackCrawlMark& stackMark, Boolean forIntrospection)     at System.Reflection.Assembly.InternalLoad(String assemblyString, Evidence assemblySecurity, StackCrawlMark& stackMark, Boolean forIntrospection)     at System.Reflection.Assembly.Load(String assemblyString)     at System.Web.Configuration.CompilationSection.LoadAssembly(String assemblyName, Boolean throwOnFail)     at System.Web.UI.TemplateParser.AddAssemblyDependency(String assemblyName, Boolean addDependentAssemblies)     at System.Web.UI.MainTagNameToTypeMapper.ProcessTagNamespaceRegistrationCore(TagNamespaceRegisterEntry nsRegisterEntry)     at System.Web.UI.BaseTemplateParser.ProcessDirective(String directiveName, IDictionary directive)     at System.Web.UI.TemplateParser.ParseStringInternal(String text, Encoding fileEncoding)

    Recommendations, please.

    Thanks,

    Scott

    Friday, February 7, 2014 4:54 PM

Answers

  • Hi Scott,

    from  "system.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'Company.Solution.Update," error it seems some custom feature assemble missing in DEV. Do you have any custom feature installed in PROD and not in DEV ? Also make sure both environment are running on same SP / SQL versions.

    Let us know your results, thanks.


    Regards,
    Pratik Vyas | SharePoint Consultant | http://sharepointpratik.blogspot.com
    Posting is provided AS IS with no warranties, and confers no rights
    Please remember to click Mark As Answer if a post solves your problem or Vote As Helpful if it was useful.

    • Proposed as answer by ThatGuyRyan Sunday, February 9, 2014 2:41 AM
    • Marked as answer by scogordo Wednesday, February 12, 2014 3:14 PM
    Friday, February 7, 2014 5:59 PM