none
Devcon cannot find my device while hwid is queried by devcon RRS feed

  • Question

  • I queried devcon and got following information of my graphic card:

    PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_6B761002&REV_C1\6&3553203A&0&00000008
        Name: Radeon RX Vega
        Hardware IDs:
            PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_6B761002&REV_C1
            PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_6B761002
            PCI\VEN_1002&DEV_687F&CC_030000
            PCI\VEN_1002&DEV_687F&CC_0300
        Compatible IDs:
            PCI\VEN_1002&DEV_687F&REV_C1
            PCI\VEN_1002&DEV_687F
            PCI\VEN_1002&CC_030000
            PCI\VEN_1002&CC_0300
            PCI\VEN_1002
            PCI\CC_030000&DT_1
            PCI\CC_030000
            PCI\CC_0300&DT_1
            PCI\CC_0300

    however, when I try to disable it with devcon :

    devcon disable "@PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_6B761002&REV_C1\6&3553203A&0&00000008"
    PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_6B761002&REV_C1\6&3553203A&0&00000008: Disable failed
    No matching devices found.

    But enable command works well with the same id

    devcon enable "@PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_6B761002&REV_C1\6&3553203A&0&00000008"
    PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_6B761002&REV_C1\6&3553203A&0&00000008: Enabled
    1 device(s) are enabled.

    I am confused. 

    Thanks for any help

    Thursday, May 31, 2018 9:26 AM

All replies

  • Can't you just specify the hardware ID?

    devcon disable "PCI\VEN_1002&DEV_687F&SUBSYS_6B761002&REV_C1"


    Tim Roberts, Driver MVP Providenza & Boekelheide, Inc.

    Friday, June 1, 2018 1:04 AM