none
Agent Desktop Not Launching RRS feed

  • Question

  • Hi,

     

    I have recently done the Installation of MS-CCF 2008. When I click on Agent Destop from Start Menu-> Program FIles-> Microsoft CCF-> Agent Desktop

    All i can see is the 'Spash Screen' and then nothign happens. No error etc. and application does not starts.

    Please suggest me on the possible causes/configuration/installation issues.

     

    Thanks

    Neeraj

    Wednesday, June 11, 2008 1:05 PM

All replies

  • Hi,

    Install the source code solutions. Open the Agent Desktop Solution, try running it. See if it is working.

    I believe there is some uncaught exception. In all probability your agent desktop is failing to call the CCF WCF services due to authorization issue. Check that!!!! Hope it helps.

     

    Friday, June 13, 2008 6:11 AM
  • thanks for the reply,

    I did the following,

    1. Installed the solutions and opened it in Vissual Studio 2008

    2. Complied and ran the code file

     

    I get error 'system.typeinitializationexception' for agentdesktop.exe.

     

    Do you have any pointers on how to resolve this.

     

    Also I have naother problem

    windows service 'CCF 2008 Multichannel Adapter Manager Service' is not starting.

    usual time out error'1053' is coming for users.

    please suggest me how to work that out..

     

    thanks..

     

     

     

    Friday, June 13, 2008 2:28 PM
  • I guess the error is because of the WCF services.

    Kindly check wether u can access the WCF services.

    For ex : http://localhost/Microsoft.Ccf.Csr.WebServices.AdminConsole/AgentWS.svc ..... if u get any error (for ex "u are not authorized" etc) then it is a problem with the WCF service.

     

    Regarding the windows service 'CCF 2008 Multichannel Adapter Manager Service', u can start AgentDesktop.exe without starting it. It is required for channel integration.

     

     

     

    Monday, June 16, 2008 9:14 AM
  • Thanks Debangshu,

    yes i do have problems as you pointed out with WCF services. error mentioned is also same.

    i tried doing following:

    1. Reinstalled web service( step 2 ) in the installation process

    This give me error called ' Error assigning permissions to user'

    I checked the relevant web.config file associated with teh web service, but in the authetication part i see right user associated there.

     

    i am sure the problem lies with the user authetication.

    how can you validate which user to use at the time of installation adn the password? at the time of user creation

    like ASPUSER, CCFUSER, Demouser1 etc i have used only one password to avoide confusion and domain also seem sto be correct.

     

    can you give me some pointers.

     

    thanks again

     

    Monday, June 16, 2008 4:12 PM
  • Please direct me to find the CCF installable.

     

    If I need to download it please send me the url.

     

    If I need to buy it where do I order it?

     

    Regards

    Tuesday, December 30, 2008 12:42 PM