none
VSTO Outlook addin disabled for some users and will not enable despite trying to manually enable it. RRS feed

  • Question

  • Background:

    We have developed an outlook add-in using VSTO and created the install package using Install shield projects comes with Visual Studio.

    The Issue:

    While it is working fine for most users, it gets disabled for some users and will not enable despite trying to manually enable it. We checked the Event Viewer Log and found that it gets disabled due to the loading time more than 1000ms.

    Our add-in is installed for the current users.

    We have tried the following options to enable the plugin, but it still does not enable for some users:

    1. In Outlook, going to File/Options/Add-ins – under “Manage” drop down list, select the COM add-in and checked the checkbox of our add-in
    2. In Outlook, going to File/Options/Add-ins – under “Manage” drop down list, select the disabled items and selected our add-in and clicked enabled.
    3. In Outlook, going to File/Manage Add-in, we made our add-in to be always enabled.
    4. Uninstalled the add-in then in the registry edit, either/both in HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Addins or HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\Outlook\Addins, we delete the folder. Also deleted the our add-in entry either/both in HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\AddInLoadTimes or HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\Outlook\AddInLoadTimes

    Despite the above steps, the add-in still does not enable for some users.

    Can you please advise us on how we can fix this problem?

    Also, what would be a permanent solution from a developer perspective to prevent issues like this on our add-ins?

    Wednesday, September 5, 2018 11:58 AM

All replies

  • Hi JAVR,

    Please create a system environment variable called VSTO_SUPPRESSDISPLAYALERTS.

    Set its value to 0, and restart Outlook. In addition, I have found two links for your reference,

    I hope it will be helpful to you.

    Outlook Addin does not show up after installation

    Troubleshooting VSTO Outlook Add-ins

    Best Regards,

    Bruce

    • Proposed as answer by Simon Wu-MSFT Tuesday, September 11, 2018 9:09 AM
    Thursday, September 6, 2018 6:48 AM
    Moderator
  • Hi JAVR,

    Have you tried create a  system environment variable to solve your problem?

    If it helps, we are glad to hear any feedback from you. If doesn’t, you are more than welcome to ask any question regarding this issue.

    Looking forward to hear you again.  If the solution provided is helpful, we are appreciated that your mark it.

    Best Regards,

    Bruce

    Monday, September 10, 2018 5:21 AM
    Moderator