locked
User does not have the required permissions in Visual Studio only. RRS feed

  • Question

  • I have added a Windows Accounts as a global admin of an Office 365 Active Directory. Using this account I can successfully create and manage applications using the Azure portal. When I try to use the same account to add an application in VS2015 (by setting the authentication to the AD domain for instance I get an error that the "user doesn't have the required permissions to access the domain".

    I'm pretty sure this is a catch all error and not the really problem as the user definitely does have the permissions. Has anyone else run into this and found a way round it?

    Monday, March 14, 2016 2:24 AM

All replies

  • Hi,

    Thank you for posting here!

    The Windows Accounts as global admin in Office 365 AD, is also global admin in Azure AD?

    Please refer to the below links, might be helpful.

    https://www.visualstudio.com/en-us/get-started/setup/manage-organization-access-for-your-account-vs

    https://www.visualstudio.com/en-us/get-started/setup/assign-licenses-to-users-vs

    Best Regards

    Sadiqh Ahmed

    ________________________________________________________________________________________________________________

    If a post answers your question, please click Mark As Answer on that post and Vote as Helpful.

    Monday, March 14, 2016 2:03 PM
  • Hi. The account is a global admin and can perform all the operations when using the Azure portal. It is only when using the account from VS2015 that I get the message.

    I should have mentioned as well that this problem is only happening for the O365 AD. VS is working if I am using the default Azure AD domain.

    • Edited by JayChase Monday, March 14, 2016 11:03 PM
    Monday, March 14, 2016 10:49 PM
  • You might want to post this query in O365 forums - http://community.office365.com/en-us/f/default.aspx

    Tuesday, March 15, 2016 12:12 PM
  • Hi. I don't think this is specific to O365 rather any non default Active Directory. I'll leave this open whilst I do a bit more investigation.
    Thursday, March 17, 2016 2:46 AM
  • Are you able resolve the issue? I am facing the same problem while creating the web app in VS2015 with work and school account. The user I am using is a global admin in the AD I have created in Azure AD B2C. I have tried with other users with limited administrator (given all the rights) but still doesnt work. Please reply if anybody able to resolve this.
    Sunday, August 13, 2017 6:00 PM