none
iisexpress.exe' has exited with code 666 (0x29a).

    Question

  • trying to run 2 websites in 2 instance of v.s. 2015, 
    every time I start the 2nd site - the 1st site will crush with this error:
    
    iisexpress.exe' has exited with code 666 (0x29a).
    
    How can I fix it ?
    • Edited by Daniel-IL Thursday, April 21, 2016 9:48 AM
    Thursday, April 21, 2016 9:46 AM

Answers

All replies

  • Hi Daniel-IL,

    Which version of IIS Express are you using? Please check it from Control Panel -> Programs and Features -> IIS Express. My version is 10.0.

    According to your description, I create two websites with two instance of VS2015 and then run these websites one by one. The IISExpress works fine.

    Please try uninstall it from Control Panel and then reinstall it from below link and try again, it can help us check whether the problem is related to IIS Express itself.

    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48264

    In addition, please check whether this problem related to the IIS port. Please open your project properties and in the Web tab, change the port in Project Url and then retry again.

    Best Regards,
    Weiwei


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.

    Click HERE to participate the survey.


    Friday, April 22, 2016 7:15 AM
    Moderator
  • Thanks for the detailed answer.

    The iis version I use is build in visual studio 2015 and not in the OS. 

    I don't see it in features. 

    I've also done your test - and I can confirm the problem exists only in my upgraded projects from visual studio 2008/2010.

    I've created the project from scratch and it works. 

    The screen you've pasted does not exists for web site projects. (and it's relates to another problem that I can't set my self the port of the server) 

    here is what I've got:

    Friday, April 22, 2016 7:26 AM
  • Hi Daniel-IL,

    >> I've also done your test - and I can confirm the problem exists only in my upgraded projects from visual studio 2008/2010.

    Since this problem just exists in your upgraded projects from earlier version Visual Studio. There has several version of Visual Studios between VS2008/VS2010 and VS2015. I'm afraid that you there has any problems when upgrade these projects.

    I suggest you create a website with Visual Studio 2015 and copy the original project files to the new website one by one. Then rebuild your project and run them with Visual Studio 2015 again to check whether this problem still exist.

    Best Regards,
    Weiwei


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.

    Click HERE to participate the survey.


    Monday, April 25, 2016 7:42 AM
    Moderator
  • It actually happened again on VS 2015. 

    I've learned that it happens when I use the same solution to run both websites. 

    once I've separated solutions - it never happened again.

    Monday, April 25, 2016 8:34 AM
  • Hi Daniel-IL,

    >> I've learned that it happens when I use the same solution to run both websites.

    I find that if I add two website in one solution and then open them in two instance of Visual Studio 2015, when I run my first Visual Studio 2015, it will prompt me to reload my solution in my second Visual Studio 2015.

    So the two website in one solution will generate one applicationhost file under Solution1\.vs\config folder.

    I suggest you separated these two website in two solutions if you want to run them at the same time.

    In addition, you have found out the problem. Please mark your reply as answer, which is benefit to other communities who has the same problem.

    Best Regards,
    Weiwei


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.

    Click HERE to participate the survey.


    Tuesday, April 26, 2016 2:56 AM
    Moderator
  • Hi Cai, 

    I've found a solution for my problem,

    but I think it should be reported as a bug to the visual studio team ? 

    Dani

    Tuesday, May 3, 2016 6:47 AM
  • Hi Daniel-IL,

    This is the design for Visual Studio action that we just can run one website everytime in one solution.

    If you have any ideas for this design, I suggest you submit your ideas to Visual Studio User Voice and then share the link here. It can let other communities to vote and add comments for your feedback.

    Thanks for your feedback for Visual Studio product.

    Best Regards,
    Weiwei


    We are trying to better understand customer views on social support experience, so your participation in this interview project would be greatly appreciated if you have time. Thanks for helping make community forums a great place.
    Click HERE to participate the survey.

    Tuesday, May 3, 2016 7:31 AM
    Moderator