none
IIS in Windows container based on Nano Server RRS feed

  • Question

  • Trying to get IIS running within a Nano Server container using the following Dockerfile and Unattend.xml files:

    Dockerfile

    FROM microsoft/nanoserver:10.0.14300.1030
    ADD packages c:\packages
    ADD Unattend.xml .
    RUN dism /online /apply-unattend:.\unattend.xml

    Unattend.xml

     <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>  
        <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">  
        <servicing>
            <package action="install">  
                <assemblyIdentity name="Microsoft-NanoServer-IIS-Feature-Package" version="10.0.14300.1000" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" />  
                <source location="c:\packages\Microsoft-NanoServer-IIS-Package.cab" />  
            </package>  
            <package action="install">  
                <assemblyIdentity name="Microsoft-NanoServer-IIS-Feature-Package" version="10.0.14300.1000" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="en-US" />  
                <source location="c:\packages\en-us\Microsoft-NanoServer-IIS-Package_en-us.cab" />  
            </package>  
        </servicing>  
        <cpi:offlineImage cpi:source="" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />  
    </unattend>

    When I run the container, it looks like the w3svc is failing to start due to the following error: 

    System error 1068 has occurred.
    The dependency service or group failed to start.

    Thoughts? Would be nice to see more official Nano Server container samples.

    Thanks

    Thursday, September 8, 2016 8:25 PM

Answers

All replies