locked
iPhone 4 device not showing up in Xamarin Studio RRS feed

  • Question

  • User114182 posted

    Hi!

    I have a bug that only appears on iPhone 4 and so I need to debug my application on an iPhone 4 device. I have 2 of them, one with iOS 7.0 the other with iOS 6.0.1. I have provisioning profiles for all my devices, and all of the other devices (iPhone 5-6-6plus) show up when debugging in Xamarin studio, but not the iPhone 4's. When I plug them in iTunes starts, and xCode can see them. I can see that the provisioning profile is on the devices via xCode.

    I can even install and run my app on the devices via xCode so the app can surely run on the device. But still it doesn't show up in Xamarin Studio. And I want to be able to set breakpoints and debug the code.

    The deployment target is 6.0 The iPhone project is set as startup project. The profile is Debug / iPhone and it works as it should on all other devices.

    all I see when plugging in the iPhone 4 devices is "iOS Device" greyed out.

    Anyone has any ideas what this can be about?

    Saturday, March 12, 2016 6:40 PM

Answers

  • User118413 posted

    @blazej.matuszewski said: Same issue on my side

    • Xamarin Studio 5.10.3
    • Xcode 7.1.1 (9081) / Mac OS X 10.10.5
    • Xamarin.iOS Version: 9.4.2.27 (Business Edition)
    • Xamarin.Android Version: 6.0.2.1 (Business Edition)

    (iPad Air WiFi) MD785SL/A with iOS 7.1.2 (11D257) is not displaying on devices list.

    ah! I see there is fresh solution for the issue:
    https://releases.xamarin.com/xamarin-studio-and-xamarin-vs-stable-hotfix-for-debugging-of-ios-6-7-devices/

    confirmed to work thanks, Xamarin :smile:

    • Marked as answer by Anonymous Thursday, June 3, 2021 12:00 AM
    Thursday, March 24, 2016 10:44 AM

All replies

  • User118413 posted

    Same issue on my side

    • Xamarin Studio 5.10.3
    • Xcode 7.1.1 (9081) / Mac OS X 10.10.5
    • Xamarin.iOS Version: 9.4.2.27 (Business Edition)
    • Xamarin.Android Version: 6.0.2.1 (Business Edition)

    (iPad Air WiFi) MD785SL/A with iOS 7.1.2 (11D257) is not displaying on devices list.

    Monday, March 14, 2016 10:48 AM
  • User177454 posted

    The same issue on side with iPad Air iOS 7.1 isn't visible in Xamarin Studio.

    Monday, March 14, 2016 10:53 AM
  • User118413 posted

    @blazej.matuszewski said: Same issue on my side

    • Xamarin Studio 5.10.3
    • Xcode 7.1.1 (9081) / Mac OS X 10.10.5
    • Xamarin.iOS Version: 9.4.2.27 (Business Edition)
    • Xamarin.Android Version: 6.0.2.1 (Business Edition)

    (iPad Air WiFi) MD785SL/A with iOS 7.1.2 (11D257) is not displaying on devices list.

    ah! I see there is fresh solution for the issue:
    https://releases.xamarin.com/xamarin-studio-and-xamarin-vs-stable-hotfix-for-debugging-of-ios-6-7-devices/

    confirmed to work thanks, Xamarin :smile:

    • Marked as answer by Anonymous Thursday, June 3, 2021 12:00 AM
    Thursday, March 24, 2016 10:44 AM