none
Kinect V2 can see 3 Red lights but nothing works RRS feed

  • Question

  • Hi

    i get my Kinect for developing today and have istall the SDK.

    The example apps says Kinect Running and i see 3 red lights my Kinect,

    but i dont see anithing in the example Application.

    Spect Win 8.1 Pro 64 latest updates/ USB3.0

    Greetings.



    • Edited by 512Bit Tuesday, July 15, 2014 8:48 PM
    Tuesday, July 15, 2014 7:56 PM

All replies

  • What application/samples are you running?

    Sr. Enterprise Architect | Trainer | Consultant | MCT | MCSD | MCPD | SharePoint TS | MS Virtual TS |Windows 8 App Store Developer | Linux Gentoo Geek | Raspberry Pi Owner | Micro .Net Developer | Kinect For Windows Device Developer |blog: http://dgoins.wordpress.com

    Tuesday, July 15, 2014 8:11 PM
  • Thank for the Answer:

    All SDK V2 sample apps are not working, for example Depth Basic-WPf. Shows me a Black sreen, but in the bottom left corner it shows Running for the Kinect State

    Tuesday, July 15, 2014 8:39 PM
  • Thank for the Answer:

    All SDK V2 sample apps are not working, for example Depth Basic-WPf. Shows me a Black sreen, but in the bottom left corner it shows Running for the Kinect State


    Hey, welcome to the Club :-) I have the same issue http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/d98fea47-ee76-4703-82db-b6ddee0c509c/no-frame-events-are-received?forum=kinectv2sdk&prof=required
    Tuesday, July 15, 2014 8:40 PM


  • Yes it looks like the same problem. What system/Usb3.0 Controller do you have? I have an AMD System with an Controller from ASMedia. But wenn i install the latest USB-Driver from AS-Media my Kinect shows a warning in the deviceviewer. With the Win8.1 own driver called ASMedia ******** From Microsoft it dont have this problem. But the Blackscreen dont disappear.



    • Edited by 512Bit Tuesday, July 15, 2014 8:54 PM
    Tuesday, July 15, 2014 8:50 PM
  • Well I have a 2500k, Z68XP-UD3 with an Etron EJ168. So we clearly have very different hardware, interesting. Maybe the Kinect has a issue... ? :(
    Tuesday, July 15, 2014 8:57 PM
  • I have read about broken Kinect V2 firmwares. It is possible to upgrade/ reset the Kinect V2 firmware maybe this will resolve the problem.

    See:


    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/7f535fc2-1fe0-448c-b856-892bd564fdce/update-firmware-kinect-v2-error?forum=kinectsdknuiapi
    • Edited by 1Bit Tuesday, July 15, 2014 9:47 PM
    Tuesday, July 15, 2014 9:45 PM
  • When you navigate to your device manager what does it say? Is your device working properly?

    It should look like this:

    Also do you have a DirectX version11 Compatible device?

    If you're getting the 3 red lights but no display in the samples - it's could be related to your graphics card.

    Does the audio sample work at all? Speech?


    Sr. Enterprise Architect | Trainer | Consultant | MCT | MCSD | MCPD | SharePoint TS | MS Virtual TS |Windows 8 App Store Developer | Linux Gentoo Geek | Raspberry Pi Owner | Micro .Net Developer | Kinect For Windows Device Developer |blog: http://dgoins.wordpress.com

    Tuesday, July 15, 2014 10:06 PM
  • Yes the devices working properly like in your screenshot. Audio demo dont work, but i can use the Kinect as a normal microphone. Graphics card is an Nvidia GTX 780 with latest driver. I have Install Visual Studio 2012 Update 4.

    Maybe i missing somthing other



    • Edited by 512Bit Tuesday, July 15, 2014 10:21 PM
    Tuesday, July 15, 2014 10:20 PM
  • Yes the devices working properly like in your screenshot. Audio demo dont work, but i can use the Kinect as a normal microphone. Graphics card is an Nvidia GTX 780 with latest driver. I have Install Visual Studio 2012 Update 4.

    Maybe i missing somthing other




    That's the only thing thats working for me either.. :( I use VS13 Ultimate Update 2.
    Tuesday, July 15, 2014 10:28 PM
  • I can't say specifically I know in a previous release some of the NVidia cards were no longer working. This was the work-around or fix:

    If you are running an NVIDIA GPU and not getting IR data, check your graphics driver. You may need to download the latest version from the NVIDIA website. The latest GeForce WHQL driver(9.18.13.3788) should resolve the issue.


    Sr. Enterprise Architect | Trainer | Consultant | MCT | MCSD | MCPD | SharePoint TS | MS Virtual TS |Windows 8 App Store Developer | Linux Gentoo Geek | Raspberry Pi Owner | Micro .Net Developer | Kinect For Windows Device Developer |blog: http://dgoins.wordpress.com

    Tuesday, July 15, 2014 10:36 PM
  • This Driver is already installed, but i am testing the new Beta Driver in a few minutes.
    Tuesday, July 15, 2014 10:43 PM
  • The new beta driver dont fix the problem, also the audios demos dont work...
    • Edited by 512Bit Tuesday, July 15, 2014 10:56 PM
    Tuesday, July 15, 2014 10:55 PM
  • Do you have a Powered USB hub to try it with? Do you have another computer to try it on?

    Can you also downgrade your NVidia driver back to the one mentioned earlier as well.

    Thanks.


    Sr. Enterprise Architect | Trainer | Consultant | MCT | MCSD | MCPD | SharePoint TS | MS Virtual TS |Windows 8 App Store Developer | Linux Gentoo Geek | Raspberry Pi Owner | Micro .Net Developer | Kinect For Windows Device Developer |blog: http://dgoins.wordpress.com

    Tuesday, July 15, 2014 11:06 PM
  • Today it is too late for me 1am ;-), tomorrow i will test it with various maschines. Good Night and thanks for your help.

    Tuesday, July 15, 2014 11:12 PM
  • Hey, fyi I bought a PCIe Usb 3 renesas controller today and now it's working for me.
    Wednesday, July 16, 2014 3:47 PM