locked
Developing in Rider 2019.1 EAP RRS feed

  • Question

  • User1352447851 posted

     I have developed most of my project in Visual Studio 2019, however as I prefer the other JetBrains IDE's I wanted to move my asp.net core 2.2 project to Rider.

    web.config: 

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <configuration>
      <location path="." inheritInChildApplications="false">
        <system.webServer>

          <aspNetCore processPath="%LAUNCHER_PATH%" arguments="%LAUNCHER_ARGS%" stdoutLogEnabled="false" stdoutLogFile=".\logs\stdout" hostingModel="InProcess">
            <environmentVariables>

    <environmentVariable name="ASPNETCORE_HTTPS_PORT" value="44307" />

    <environmentVariable name="COMPLUS_ForceENC" value="1" />

    <environmentVariable name="ASPNETCORE_ENVIRONMENT" value="Development" />

            </environmentVariables>
          </aspNetCore>
        </system.webServer>
      </location>
    </configuration>

    lauchsettings.json:

    {
      "iisSettings": {
        "windowsAuthentication": true,
        "anonymousAuthentication": false,
        "iis": {
          "applicationUrl": "https://localhost",
          "sslPort": 0
        },
        "iisExpress": {
          "applicationUrl": "http://localhost:50133",
          "sslPort": 44307
        }
      },
      "profiles": {
        "IIS Express": {
          "commandName": "IISExpress",
          "launchBrowser": true,
          "environmentVariables": {

    However when running with the IIS Express config in Rider I get an error complaining about the line:        

    <handlers>

    <add name="aspNetCore" path="*" verb="*" modules="AspNetCoreModuleV2" resourceType="Unspecified" />
    </handlers>

    So I commented it for now (it still runs fine in VS 2019).

    I am now getting:

    HTTP Error 500.0 - ANCM In-Process Handler Load Failure

    Event Log:

    Application 'C:\Project\Project' wasn't able to start. Application .dll was not found at C:\Program Files\JetBrains\JetBrains Rider 191.6733.764\lib\ReSharperHost\JetBrains.IisExpress.Worker.dll

    Does anyone know what could be wrong? The target framework etc looks correct

    I created a new project in Rider and it works fine.

    Tuesday, April 30, 2019 9:24 AM

All replies