locked
Can't get developer license for windows 8 ?? RRS feed

  • Question

  • I installed latest Windows 8 8400 and then installed visual studio 2012 RC Ultimate . when I try to get developer license. show some error :

    "we couldn't get your developer license for windows 8   Error 0x800040005: Unspecified error"

    Thanks

    Friday, June 8, 2012 8:15 AM

Answers

  • It was caused by Network limited. I solve it by below steps:

    1.Disable all your network device in Devcie Manager.

    2.Install another USB Ethernet card . And set Internet visit proxy.

    3.Get your license.

    Hope it can help other people.

    Best Regards,

    tzhang4x 

    Monday, June 11, 2012 9:06 AM

All replies

  • I do have the same issue.

    Can it be related to that network icon in notification bar shows "internet access" but "Network and Sharing center" tells that 'no connections are available'. Since i'm connected via remote desktop this looks strange

    thanks,
    --Vladimir

    Friday, June 8, 2012 3:01 PM
  • Do you got some solution to solve this problem?
    Monday, June 11, 2012 1:05 AM
  • It was caused by Network limited. I solve it by below steps:

    1.Disable all your network device in Devcie Manager.

    2.Install another USB Ethernet card . And set Internet visit proxy.

    3.Get your license.

    Hope it can help other people.

    Best Regards,

    tzhang4x 

    Monday, June 11, 2012 9:06 AM
  • Had same problem, Network Administrator was able to install when signed on as Administrator on the VM. 
    Monday, June 11, 2012 1:46 PM
  • Ooh, In my case I've found another workaround for the issue!:) After I disabled "Network Location Awareness" the license service log wrote "CNetworkState::_Initialize: IConnectionPoint::Advise failed for NLM events (0x8007042c)" instead of "CNetworkState::_Initialize:INetworkCostManager::GetCost failed (0x800704c6)" and went via some other interface. Then I've got a live ID request and got the license!

    --Vladimir

    Thursday, June 14, 2012 2:27 PM
  • Vladimir, could you please provide some details on your setup? What kind of network interface does your machine have - is this a virtual machine, a physical network interface, wired/wireless, etc., which model, driver version? Your issue seems to have a different root cause than the other users. It's not expected that you have to stop any service to get this working.
    • Proposed as answer by RayCola Friday, July 13, 2012 10:10 AM
    Tuesday, June 26, 2012 1:05 AM
  • Vladimir, could you please provide some details on your setup? What kind of network interface does your machine have - is this a virtual machine, a physical network interface, wired/wireless, etc., which model, driver version? Your issue seems to have a different root cause than the other users. It's not expected that you have to stop any service to get this working.

    "It works!"

    Great

    Thank you very much

    Friday, July 13, 2012 10:11 AM
  • Hello,

    Above solution doesn't work for me. Any other ideas? What that "Network limited" is?

    Logs from %temp%\winstore.log

    2012-07-31 03:24:25.699, _Info_                WS   [00003552:00000324] ***********************************************************************
    2012-07-31 03:24:25.699, _Info_                WS   [00003552:00000324] Process name: C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe
    2012-07-31 03:24:25.700, _Info_                WS   [00003552:00000324] User name: pc\audiodsp
    2012-07-31 03:24:25.700, _Info_                WS   [00003552:00000324] Computer name: pc
    2012-07-31 03:24:25.700, _Info_                WS   [00003552:00000324] Windows build: 8400.0.amd64fre.winmain_win8rc.120518-1423
    2012-07-31 03:24:25.700, _Info_                WS   [00003552:00000324] Client version: 552
    2012-07-31 03:24:26.995, _Info_                WS   [00002344:00000696] ***********************************************************************
    2012-07-31 03:24:26.995, _Info_                WS   [00002344:00000696] Process name: C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\PowerShell.exe
    2012-07-31 03:24:26.995, _Info_                WS   [00002344:00000696] User name: pc\audiodsp
    2012-07-31 03:24:26.995, _Info_                WS   [00002344:00000696] Computer name: pc
    2012-07-31 03:24:26.995, _Info_                WS   [00002344:00000696] Windows build: 8400.0.amd64fre.winmain_win8rc.120518-1423
    2012-07-31 03:24:26.995, _Info_                WS   [00002344:00000696] Client version: 552
    2012-07-31 03:24:28.325, _Info_                WS   [00000932:00002612] CNetworkState::_Initialize: NLM_CONNECTION_COST flags initalized to 0x00000001
    2012-07-31 03:24:28.325, _Info_                WS   [00000932:00002612] CNetworkState::_GetDataPlanStatus: MaxDownloadSize = -1, DataLimit = -1, Usage = -1
    2012-07-31 03:24:28.326, _Info_                WS   [00000932:00001636] WinStoreCache::DoQuery:  Provider 0: Cache miss for DiscoveryForLicensing.
    2012-07-31 03:24:28.326, _Info_                WS   [00000932:00001636] CSQRProvider::GetData:  Entering for selector DiscoveryForLicensing.
    2012-07-31 03:24:28.326, _Info_                WS   [00000932:00001636] CHttpRequest::_CreateConnectionAndSendRequest: Server: go.microsoft.com, URL /fwlink/?LinkID=248864&clcid=0x409
    2012-07-31 03:24:28.327, _Info_                WS   [00000932:00001636] CHttpConnectionCache::GetSession: New session handle 0x0000001CF0EE19A0
    2012-07-31 03:24:28.327, _Info_                WS   [00000932:00001636] CHttpConnectionCache::OnNewConnection: Caching handle 0xf0f25e00 for go.microsoft.com:443
    2012-07-31 03:24:28.327, _Info_                WS   [00000932:00001636] CHttpRequest::_CreateConnectionAndSendRequest: hRequest 0xf0eef9c0 is for GET /fwlink/?LinkID=248864&clcid=0x409
    2012-07-31 03:24:28.329, _Warning_             WS   [00000932:00001636] CHttpRequest::_GetProxyInfoForUrl: Autoproxy failed: 0x80072f94
    2012-07-31 03:24:28.329, _Info_                WS   [00000932:00001636] Proxy list = proxy.isw.intel.com:911, Proxy bypass = (null), Proxy access type = 3
    2012-07-31 03:24:28.329, _Info_                WS   [00000932:00001636] CHttpRequest::_SendRequest: Calling WinHttpSendRequest, hRequest 0xf0eef9c0 attempt 1
    2012-07-31 03:24:29.449, _Error_               WS   [00000932:00003368] Request 0xf0eef9c0 failed, error 12175 for result 5
    2012-07-31 03:24:29.449, _Info_                WS   [00000932:00001636] CHttpRequest::_SendRequest: WinHttpSendRequest hRequest 0xf0eef9c0 (1) result: 0x80072f8f, proxy time: 16
    2012-07-31 03:24:29.450, _Error_               WS   [00000932:00001636] CHttpRequest::FetchResource: _CreateConnectionAndSendRequest failed: 0x80072f8f
    2012-07-31 03:24:29.450, _Info_                WS   [00000932:00001636] CSQRProvider::GetData:  Leaving for selector DiscoveryForLicensing with result code 0x80004005.
    2012-07-31 03:24:29.450, _Error_               WS   [00000932:00001636] WinStoreCache::DoQuery: Provider 0 returned failure for DiscoveryForLicensing, hr=0x80004005
    2012-07-31 03:24:29.450, _Info_                WS   [00000932:00002612] CHttpConnectionCache::CloseSession: Closing session handle 0x0000001CF0EE19A0

    BR,

    Jiraiya


    • Edited by Jiraiya2 Thursday, July 26, 2012 3:16 PM
    Thursday, July 26, 2012 3:11 PM
  • Jiraiya, in your case there is a networking error (HTTP fails with an SSL issue). It seems that your machine's time and date are off. Can you set them to the current time and retry?
    Friday, July 27, 2012 12:11 AM
  • Ulrich,

    Thanks for your reply. Incorrect time and date was a problem.

    Thanks!

    BR,

    Jiraiya

    Friday, August 3, 2012 10:41 AM
  • This works. Go to services and disable NlaSvc service. After doing it retry getting license and your should get prompt for live id.

    Mridul

    MindTree

    Tuesday, September 18, 2012 10:43 AM
  • Mridul, could you please post the winstore log from the time when it fails (%temp%\winstore.log)? It is not expected that you have to stop any service.
    Wednesday, September 19, 2012 11:59 PM
  • how to install usb ethernet card? and how to set internet visit proxy..? pls explain with screenshot so it will be use full to all...thanks
    Friday, November 23, 2012 2:08 PM
  • Just would like to provide another way you can get this error. On my test device the date was incorrectly set to some time in the future. So one quick thing to check is if the date on your test device is correct.
    Sunday, December 30, 2012 4:15 PM
  • I have tried the solution, disabled the NLA services and my Laptop's clock is updated still I get 0xC03F1014 error, how to resolve this?
    Saturday, August 24, 2013 5:49 AM