none
BaseDirectory is not what I expected RRS feed

  • General discussion

  • so I am loading my app from http://localhost/foo/

    when I run this:

    string  appbase = AppDomain.CurrentDomain.BaseDirectory;

    it returns http://localhost

    and not http://localhost/foo as I would expect?

    if this is the expected behavior,
    then how can I dynamically get http://localhost/foo/

    possibly from the Evidence?

    Thank you
    casey
    Monday, May 5, 2003 4:41 PM

All replies

  • i've never really messed around with BaseDirectory much (on a streaming app), but I'll throw out this question just to make sure.  Is the foo directory it's own application in IIS?  or is it just a sub folder of localhost?
    Monday, May 5, 2003 6:48 PM
  • ok, its a winForms control hosted in IE with <object/>.
    no streaming involved.

    it was just a sub folder of localhost,
    but making it an application gave the same results.

    also, when it looks for related assemblies it looks in http://localhost,
    instead of http://localhost/foo/ where the assembly actually came from.

    (v1.1 of the framework)

    Thanks
    casey
    Monday, May 5, 2003 9:34 PM
  • sorry for using the word "streaming" that's just what I like to call it.  I didn't mean it like you thought I did!  ;) 

    Really?  That's interesting...I wonder if that's a bug or by design (and if so, why)?
    Tuesday, May 6, 2003 1:51 AM
  • i picked it up from a Mr. Sells article, but he was doing a full .exe app,
    from the text of his articles he was getting the behavior i expected;
    so i dont know if the behavior is different for embedded controls vs. no-touch apps.

    another thread said something about using Evidence to get the url,
    any idea on how to do that ... i havent been able to figure it out yet :(

    Thanks
    casey
    Tuesday, May 6, 2003 8:37 AM
  • why don't you try to run you rapp as an embedded control and see if it gives you the same result or a more expected one?
    Tuesday, May 6, 2003 5:07 PM
  • mine IS an embedded control ...

    i dont really care what a smart client app would do.

    all i want is the URL from where my control was loaded :)

    casey
    Tuesday, May 6, 2003 5:14 PM
  • so i made a test app and accessed it by
    http://localhost/foo/testApp.exe
    and appbase was http://localhost/foo/
    which is what i expected

    so, it looks like a bug for embedded controls

    evidence didnt provide the full path either
    which seems like a CAS issue
    because if you create a code group with evidence to http://localhost/foo/*
    then the above would not run

    did not see any other way to get the URL dynamically
    this really sucks because i need to set the url from the appbase
    so that i can then call back into a web service

    guess i could set it as a <param/> in HTML and read it as a property ...

    casey
    http://www.brains-N-brawn.com
    Tuesday, May 6, 2003 5:43 PM
  • in the windowsforms.controls newsgroup ...

    they gave me a workaround to get the url the control was served from.
    i forget what it was offhand, but you can search there.

    nobody ever answered my CAS or Fusion concerns.

    i am obviously too stupid to develop smart clients :)

    casey
    Friday, May 23, 2003 10:57 AM