none
Interchange ACK Status report show Interchange Status = Accepted with Errors RRS feed

  • Question

  • I have several parties configured in BizTalk 2013 R2 server but all the incoming messages from one Party are reported by the Interchange/ACK status report as "Accepted with Errors"

    I receive 850, 860 and 997 from this party and all of them are reported as "Accepted with Errors"

    If I go to the transactions set detail I can see in the Transaction Set Detail report the Transactions Set Status = "Accepted"

    I have look all over the party configuration, because the issue is reported at the Interchange Status and not at the Transaction Set i think it has to do with configuration related to the ISA-IEA or GS-GE segments but after I review the EDI i don't see any problems.

    Where could I found a messages or a code that explain what are the Errors reported by the Interchaneg/ACK status report?

    I have look in the event log as well to see if there is some warning or information but nothing is reported. 

    Thanks in advance for the help.

    Thursday, April 28, 2016 3:44 PM

All replies

  • My memory is a bit vague on this but I think this will happen if there is a technical error but you are ignoring it, such as the sequence numbers.

    I have seen this exact behavior though.

    Thursday, April 28, 2016 3:56 PM
  • Hi,

    Thank you for posting on MSDN forum.

    In EDI documents, your error is more related to X12 TA1 Acknowledgment. Either The Interchange Control Numbers in the header ISA 13 and trailer IEA02 do not match or many other errors.

    Please have a look into below MSDN article for more details,

    X12 TA1 Acknowledgment Error Codes

    Thanks,

    If my reply is helpful please mark as Answer or vote as Helpful.

    My blog | Twitter | LinkedIn

    This post is my own opinion and does not necessarily reflect the opinion or view of Microsoft, its employees, or other MVPs.

    Thursday, April 28, 2016 7:02 PM
  • Kumar

    I review the documentation as one of the few thing I can find on the internet about this topic and review all the possibles status E without success.

    I do not have any party with the technical acknowledge selected (aka TA1 Expected) and here is an example of an EDI that fail and as you can see ISA13 = IEA01  

    ISA*00*          *00*          *16*0042063972000P *01*606800261      *160428*0708*U*00401*860002895*0*P*>~
    GS*PC*0042063972000P*606800261*20160428*0708*1907*X*004010~
    ST*860*100003594~
    BCH*04*CN*KP040721**004*20160425*****20160428~
    CUR*BY*USD~
    PER*BD* SOI BUYER~
    FOB*PP*AC*HAMILTON            MS~
    TD5****PT~
    N1*ST*THE SHERWIN-WILLIAMS COMPANY*6*620~
    N3*2150 W. SAND LAKE ROAD,~
    N4*ORLANDO*FL*32809*US~
    N1*BT*THE SHERWIN-WILLIAMS COMPANY*93*AP~
    N3*CONSUMER GROUP, ACCOUNTS PAYABLE~
    N4*CLEVELAND*OH*44101*US~
    N1*RI*TRONOX LLC*92*000014802~
    N3*4775 SOLUTIONS CTR DR,~
    N4*CHICAGO*IL*606774775*US~
    POC*1*CT*10000*10000*LB*1.14*CT*BP*R-663028~
    PID*F****TRONOX CR-826~
    PKG*F*35*AB*TL*DRY POUNDS~
    DTM*010*20160426~
    DTM*002*20160428*070500~
    POC*2*CT*32000*32000*LB*1.14*CT*BP*R-663028~
    PID*F****TRONOX CR-826~
    PKG*F*35*AB*BB*DRY POUNDS~
    DTM*010*20160426~
    DTM*002*20160428*070500~
    CTT*2~
    SE*27*100003594~
    GE*1*1907~
    IEA*1*860002895~


    Do you see any other thing that could be the cause?

    Thanks

    Thursday, April 28, 2016 7:13 PM
  • Have you verified below points,

    • Invalid Interchange Sender ID**
    • Invalid Interchange Receiver ID**
    • Unknown Interchange Receiver ID

    ** Supported if receiving an interchange on a receive port requiring authentication. Sender ID related properties will be reviewed and if inconsistent will be rejected. If party settings are not available due to not being configured, the interchange will be rejected.


    Thanks,

    If my reply is helpful please mark as Answer or vote as Helpful.

    My blog | Twitter | LinkedIn

    This post is my own opinion and does not necessarily reflect the opinion or view of Microsoft, its employees, or other MVPs.

    Thursday, April 28, 2016 7:27 PM
  • Yes both Sender and Receive ID are valid, they are configured in the Agreement coincidentally with the ID reported on the EDI.

    Also any of my Agreement require Authorization (aka ISA2 and ISA4) or port authorization (aka AS2)

    The EDI get process successfully, is routed correctly and process by my Orch perfectly is just that it show in the report as Accepted with Error when any other EDI from any other Party have this issue.

    The other thing I see specific for this Party is his ID have leading 0 (0042063972000P) 

    Any other idea?

    Thursday, April 28, 2016 7:48 PM
  • My memory is a bit vague on this but I think this will happen if there is a technical error but you are ignoring it, such as the sequence numbers.

    As I said above, if the sequence number, ISA13, is duplicated but you have that validation turned off, the interchanges will be accepted but technically it has an error.
    Thursday, April 28, 2016 7:49 PM
  • The other thing I see specific for this Party is his ID have leading 0 (0042063972000P) 

    No I don't think it will be an issue, And seems your message is in correct format. I am able to see the information in HTML format,


    Thanks,

    If my reply is helpful please mark as Answer or vote as Helpful.

    My blog | Twitter | LinkedIn

    This post is my own opinion and does not necessarily reflect the opinion or view of Microsoft, its employees, or other MVPs.

    Thursday, April 28, 2016 7:57 PM
  • Johns

    I do not have any of the 3 check box on the validation page of the Interchange Settings of the Agreement. This mean I am accepting duplicates, anyway I went and run the list of all EDI received from this party for the last 30 days and I didn't find any duplicated. They are all unique ICN at the party level, they are not even overlapping by EDI Type (997, 850 and 860)

    Any other Idea?

    Thanks

    Thursday, April 28, 2016 8:05 PM
  • Yes, I am able to process the EDI as well, the only annoying issue is that is reported as Accepted with Error by the Interchange/ACK Status report.

    Did you run this in your BT environment? Did you check to see if the report also show this record as Accepted with Errors?

     
    Thursday, April 28, 2016 8:08 PM
  • Yes, I am able to process the EDI as well, the only annoying issue is that is reported as Accepted with Error by the Interchange/ACK Status report.

    Did you run this in your BT environment? Did you check to see if the report also show this record as Accepted with Errors?

     
    No, I haven't tried. One more thing, which VAN system are you using, I mean what is the communication way between supplier and your system ?
    Is it IBM Sterling ?

    Thanks,

    If my reply is helpful please mark as Answer or vote as Helpful.

    My blog | Twitter | LinkedIn

    This post is my own opinion and does not necessarily reflect the opinion or view of Microsoft, its employees, or other MVPs.

    Thursday, April 28, 2016 8:14 PM
  • No, I am using GXS/OpenTex VAN instead, all my EDI are coming and going through this VAN.
    Thursday, April 28, 2016 8:22 PM
  • No, I am using GXS/OpenTex VAN instead, all my EDI are coming and going through this VAN.

    And Have you verified party 16/0042063972000P is configured with your VAN and 01/606800261 is configured with Inovis. 

    I can see 16/0042063972000P is configured with Inovis and ZZ/0042063972000P is configured with GXS.


    Thanks,

    If my reply is helpful please mark as Answer or vote as Helpful.

    My blog | Twitter | LinkedIn

    This post is my own opinion and does not necessarily reflect the opinion or view of Microsoft, its employees, or other MVPs.

    Thursday, April 28, 2016 8:32 PM
  • Yes, both are configured with Inovis. (aka GXS/OpenText).

    In this case I am the 01/606800261 owner of the account in Inovis receiving from 16/0042063972000P both configured in Invois.

    I have many other vendors or customer configured in Inovis, I receive all EDIs through Inovis only this oe have the Accepted with Errors issue.

    I don't know why you ask this question, I don't see the relation between the configuration in the VAN with the report in Biztalk.

    Could you care to explain your thought process?

    Thanks

    Thursday, April 28, 2016 8:49 PM