none
manifest download error appears for Outlook VSTO addin RRS feed

  • Question

  • we are using VSTO 2010,, our addin displays the folowing error message

    "The deployment manifest could not be downloaded because a connection to the network could not be established"

    the installer works fine. we install using vsto|local.

    the addin loads fine.

    and a few times QA got this error.

    the vsto file content:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <asmv1:assembly xsi:schemaLocation="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1 assembly.adaptive.xsd" manifestVersion="1.0" xmlns:asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3" xmlns:dsig="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#" 
    xmlns:co.v1="urn:schemas-microsoft-com:clickonce.v1" xmlns:co.v2="urn:schemas-microsoft-com:clickonce.v2" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v2" xmlns:asmv1="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" 
    xmlns:asmv2="urn:schemas-microsoft-com:asm.v2" xmlns:xrml="urn:mpeg:mpeg21:2003:01-REL-R-NS" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <assemblyIdentity name="My.Addin.vsto" version="1.0.0.0" publicKeyToken="345lkj2h345lh234" language="neutral" processorArchitecture="msil" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" />
    <description asmv2:publisher="Microsoft" asmv2:product="My.Addin" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" />
    <deployment install="false" />
    <compatibleFrameworks xmlns="urn:schemas-microsoft-com:clickonce.v2">
    <framework targetVersion="4.0" profile="Full" supportedRuntime="4.0.30319" />
    </compatibleFrameworks>
    <dependency>
    <dependentAssembly dependencyType="install" codebase="My.Addin.dll.manifest" size="44556">
    <assemblyIdentity name="My.Addin.dll" version="1.0.0.0" publicKeyToken="345lkj2h345lh234" language="neutral" processorArchitecture="msil" type="win32" />
    <hash>
    <dsig:Transforms>
    <dsig:Transform Algorithm="urn:schemas-microsoft-com:HashTransforms.Identity" />
    </dsig:Transforms>
    <dsig:DigestMethod Algorithm="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#sha1" />
    <dsig:DigestValue>fnMzJRyfeCm66irE8dz+US3LdKusE=</dsig:DigestValue>
    </hash>
    </dependentAssembly>
    </dependency>
    <publisherIdentity .../>
    <Signature Id="StrongNameSignature" xmlns="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#">...</Signature>
    </asmv1:assembly>

    noteworthy: this has only been spotted on VM's since the addin is not yet deployed.

    any ideas what the Click-Once thinks is missing? why this would happen occasionally?

    Tuesday, July 23, 2013 11:55 AM

All replies