locked
THE REPORT SERVER INSTALLATION IS NOT INITIALIZED (rsReportServer NOT ACTIVATED) RRS feed

  • Question

  • HI ,i had my report server on SQL SERVER 2005,and for reporting service i am using the sql server reporting services 2008R2,i created a report which i am supposed to display in Website ,i created the rdl using the BIDS 2008 and , its throwing me an error because my report server is in 2005 and my rdl is in 2008 and i was using it in VS2008 Report viewer control,i was told that i am supposed to create rdl in 05 in order to get it run ,but i dont want to create another one since it was pretty big and took lot of time to design it

     

    Is there any way i can use the same rdl with that report server ,one of my collegue told that i can do in one way (using  catalog of SQL server 2008 Reporting in sql server 2005 report server database i did'nt get that much as iam not aware of that catalog stuff .and i tried to configure the report server once again and i am getting this new error

     THE REPORT SERVER INSTALLATION IS NOT INITIALIZED (rsReportServer NOT ACTIVATED)

    in ssrs 2005 there initialize but in ssrs2008 r2 i couldnt found that option so can any one please help me out with this .

    thnaks in advance

    Thursday, December 16, 2010 7:18 PM

All replies

  • GO TO report server configuration and go to Encryption keys and delete encryption keys and try to run the URL again, it works.
    • Proposed as answer by nic_plum Friday, November 11, 2011 3:07 PM
    Friday, March 18, 2011 12:15 AM
  • Had the same issue after upgrade from 2005 to 2008 R2 and deleting encryption keys solved it.
    Sunday, May 27, 2012 5:06 PM
  • For me the solution was to delete encryption keys AND to recreate the reporting Database.

    Best Regards Wojciech Wróblewski

    Tuesday, March 5, 2013 9:58 AM
  • Great solution thank you very much!
    • Edited by JerryRuado Thursday, September 5, 2013 9:57 AM
    Thursday, September 5, 2013 9:56 AM
  • Thanks it worked!!!
    Wednesday, January 8, 2014 4:04 AM
  • Thanks it worked for me.
    Wednesday, February 11, 2015 9:12 AM
  • GO TO report server configuration and go to Encryption keys and delete encryption keys and try to run the URL again, it works.
    I had SSRS2008 two installations, the second one gave this problem, this solution helped resolve it. Thank you.
    Friday, April 17, 2015 1:40 PM
  • This work for me, thanks!

    Fran Lens http://es.linkedin.com/in/franlens
    My Blog: http://www.lensql.net

    Please remember click the Mark as Answer button if a post helps you to solve the problem

    Friday, October 16, 2015 4:10 PM
  • Your solution given me this error:

    An error occurred within the report server database. This may be due to a connection failure, timeout or low disk condition within the database. (rsReportServerDatabaseError) Get Online Help
    The SELECT permission was denied on the object 'Keys', database 'SurmawalaReport', schema 'dbo'.

    Sunday, June 12, 2016 8:56 AM
  • GO TO report server configuration and go to Encryption keys and delete encryption keys and try to run the URL again, it works.

    Bingo! Works like a charm! I did everything before, uninstalling entire system etc, but this was it..!
    Tuesday, September 27, 2016 12:57 PM
  • GO TO report server configuration and go to Encryption keys and delete encryption keys and try to run the URL again, it works.
    this solution worked perfect to me.

    ss

    • Proposed as answer by SS88 Friday, November 18, 2016 9:48 PM
    Friday, November 18, 2016 9:48 PM
  • Great!! i had the same problem after upgrading from 2008 to 2014 and deleting encryption keys worked.
    Wednesday, March 8, 2017 5:50 PM
  • Thank you bro, it works !

    La buena desde Bogota Colombia,  ueepaa!!

    • Proposed as answer by Jagadesh S Tuesday, July 18, 2017 5:03 AM
    • Unproposed as answer by Jagadesh S Tuesday, July 18, 2017 5:04 AM
    Monday, March 13, 2017 4:01 AM
  • For later versions if unable to Delete the  encryption keys, then

    try this "exec DeleteEncryptedContent"

    Tuesday, July 18, 2017 5:06 AM
  • Perfect! I had the same problem and it resolved after deletion of Encrypted Keys!

    Thank you kartheek.


    Monday, July 24, 2017 11:05 AM
  • It Works for me
    thanks
    Saturday, June 2, 2018 7:49 AM