locked
Error VSP1713: Incompatible file version after Instrumentation run RRS feed

  • Question

  • Visual Studio 2010 Ultimate

    Performance Analyzer

    .NET 4

    ASP.NET web application

    I generate an Instrumentation run and then get Error VSP1713: Incompatible file version: <on the VSP file>.

    Prior runs, I'm able to open with no problem.

    I tried deleting the VSP with the error and then re-running - still get the VSP1713.

    Any thoughts?

    Monday, July 18, 2011 6:57 PM

Answers

  • Do you have any existing vsp file there? what if you open those file with Visual Studio? Did you install any add-on to Visual Studio? 

    Please first try to run Visual Studio under safe mode, which will prevents all third-party VSPackages from loading when Visual Studio starts; if the issue disappear under safe mode, you may consider checking your installed add-ons or VSPackages.

     

    Second, to log all activity of Visual Studio to a log file for further troubleshooting, please use the /Log switch, and post the log file content here, so we can do more investigation on it.

     

    If this feature works well before, and suddenly behave abnormally, it usually indicate that some files or configurations of Visual Studio installation is corrupted or missed, please repair/reinstall Visual Studio; By the way, make sure you have installed the latest SP for Visual Studio, and latest update for Windows.

     

    To repair Visual Studio 

    • In the Add or Remove Programs dialog box, select Visual Studio then click Change/Remove.

     

    if this issue is urgent, please contact support directly (http://support.microsoft.com).If you have any suggestions to Microsoft's products, you may contact Microsoft via https://connect.microsoft.com, the feedback will be routed to the product unit who works on this specific feature area for triage and resolution. If this issue is urgent, please contact support at http://support.microsoft.com. 

     


    Eric Yang [MSFT]
    MSDN Community Support | Feedback to us
    Get or Request Code Sample from Microsoft
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.


    • Marked as answer by eryang Tuesday, August 9, 2011 7:02 AM
    Wednesday, July 20, 2011 12:50 AM

All replies

  • Do you have any existing vsp file there? what if you open those file with Visual Studio? Did you install any add-on to Visual Studio? 

    Please first try to run Visual Studio under safe mode, which will prevents all third-party VSPackages from loading when Visual Studio starts; if the issue disappear under safe mode, you may consider checking your installed add-ons or VSPackages.

     

    Second, to log all activity of Visual Studio to a log file for further troubleshooting, please use the /Log switch, and post the log file content here, so we can do more investigation on it.

     

    If this feature works well before, and suddenly behave abnormally, it usually indicate that some files or configurations of Visual Studio installation is corrupted or missed, please repair/reinstall Visual Studio; By the way, make sure you have installed the latest SP for Visual Studio, and latest update for Windows.

     

    To repair Visual Studio 

    • In the Add or Remove Programs dialog box, select Visual Studio then click Change/Remove.

     

    if this issue is urgent, please contact support directly (http://support.microsoft.com).If you have any suggestions to Microsoft's products, you may contact Microsoft via https://connect.microsoft.com, the feedback will be routed to the product unit who works on this specific feature area for triage and resolution. If this issue is urgent, please contact support at http://support.microsoft.com. 

     


    Eric Yang [MSFT]
    MSDN Community Support | Feedback to us
    Get or Request Code Sample from Microsoft
    Please remember to mark the replies as answers if they help and unmark them if they provide no help.


    • Marked as answer by eryang Tuesday, August 9, 2011 7:02 AM
    Wednesday, July 20, 2011 12:50 AM
  • Any fix?  I have the save issue.  Save mode, resetting setting and reboot didn't work.
    Tuesday, November 13, 2012 6:36 PM