locked
Microsoft Visual Studio 2008 INSTALLATION woes.. attached is the error log. RRS feed

  • Question

  • [07/27/09,13:54:49] Microsoft Document Explorer 2008: [2] Error: Installation failed for component Microsoft Document Explorer 2008. MSI returned error code 1603
    [07/27/09,13:54:58] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Document Explorer 2008 is not installed.
    [07/27/09,13:54:58] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Visual Studio Web Authoring Component was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:58] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Visual Studio 2008 Professional Edition - ENU was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Compact Framework 2.0 SP2 was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft .NET Compact Framework 3.5 was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Visual Studio Tools for the Microsoft Office system (version 3.0 Runtime) was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Visual Studio 2005 Tools for the 2007 Microsoft Office System Runtime was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft SQL Server Compact 3.5 was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft SQL Server Compact 3.5 Design Tools was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft SQL Server Compact 3.5 For Devices was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Windows Mobile 5.0 SDK R2 for Pocket PC was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:54:59] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Windows Mobile 5.0 SDK R2 for Smartphone was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:00] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Device Emulator version 3.0 was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:00] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft SQL Server 2005 Express Edition (x86) was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:00] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Crystal Reports Basic for Visual Studio 2008 was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:00] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Windows SDK for Visual Studio 2008 Tools (x86) was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:00] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Windows SDK for Visual Studio 2008 Headers and Libraries (x86) was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:00] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Windows SDK for Visual Studio 2008 Win32 Tools (x86) was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:01] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Windows SDK for Visual Studio 2008 .NET Framework Tools (x86) was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:01] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft Windows SDK for Visual Studio 2008 SDK Reference Assemblies and IntelliSense (x86) was not attempted to be installed.
    [07/27/09,13:55:01] VS70pgui: [2] DepCheck indicates Microsoft SQL Publishing Wizard was not attempted to be installed.


    please help...
    Monday, July 27, 2009 9:54 AM

All replies

  • In my case, the problem was caused by the encrypted %temp% directory.
    Friday, October 30, 2009 12:18 PM
  • I had same problem before. But it was stopped from beginning. I spent 2 days on it but could not get any solution. Such as delete * from temp folder, edit registry, restart....Also I tried install the error part, such as first time , it stopped at XMSL, I installed the newest version XMSL, then it stopped at MS document explorer 2008. Then I found its installation package at WCU folder in installation DVD.

    It has same probem when installing Document Exp2008...Then search online ...nobody gives a solution. MS tech reports that is bug..yes, it is bug.

    Finnally, I found during installation, the Windows Installer service was stopped automatically. And the error line shows:MSI returned error code 1603


    Same as yours. What is MSI? It is Installer service!

     

    So I download the Windows Installer 4.5, still same problem. Because I am using Chinese version XP. So I download the CHINESE version Windows Installer4.5.

    Now..Everything is going fine! So just download same language version of Windows Installer 4.5, it should fix your problem.

    Hope this helps you! Good luck!

     

    Ivan

    ********Signature************

    http://www.AutoDVD.net

    http://www.mocis.com

    http://www.search11.com

    http://www.ipage.asia

    Tuesday, April 20, 2010 5:24 PM