locked
UCMA application ,error showing while running RRS feed

  • Question

  • I created an console application and put these codes inside in it.

     

    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Text;
    using Microsoft.Rtc.Collaboration;
    using System.Threading;

    namespace TestUcma
    {
     
        class Program
        {
            private CollaborationPlatform rtcPlatform;
            private ApplicationEndpoint appEndpoint;
            private AutoResetEvent shutdownEvent = new AutoResetEvent(false);
            static void Main(string[] args)
            {
                Console.Write("hi");
                Program pr = new Program();
                pr.Run();
            }
            public void Run()
    {

     
    // Start platform and establish endpoint
    ProvisionedApplicationPlatformSettings settings =
    new ProvisionedApplicationPlatformSettings ("myuc14app","urn:application:MyUC14App");
    rtcPlatform = new CollaborationPlatform (settings);
    rtcPlatform.RegisterForApplicationEndpointSettings(this.ApplicationEndpointSettingsDiscovered);
    rtcPlatform.BeginStartup(this.PlatformStartupCompleted, null);
                   Thread.Sleep(10000);
                Console.WriteLine("Press enter to shutdown...");
    Console.ReadLine();
    appEndpoint.BeginTerminate(this.EndpointTerminateCompleted, null);
    }

            public void ApplicationEndpointSettingsDiscovered(object sender,
            ApplicationEndpointSettingsDiscoveredEventArgs e)
    {
    Console.WriteLine("Called applicationEndpointSettingsDiscovered...");
    ApplicationEndpointSettings settings = e.ApplicationEndpointSettings;
    settings.AutomaticPresencePublicationEnabled = true;
    settings.Presence.PresentityType = "automaton";
    settings.Presence.Description = "My UC 14 App";
    appEndpoint = new ApplicationEndpoint (rtcPlatform, settings);
    appEndpoint.BeginEstablish(this.EndpointEstablishCompleted, null);
    }

            public void PlatformStartupCompleted(IAsyncResult res)
            {
                rtcPlatform.EndStartup(res);
                Console.WriteLine("Completed platform startup...");
            }

            public void EndpointEstablishCompleted(IAsyncResult res)
            {
                appEndpoint.EndEstablish(res);
                Console.WriteLine("Completed endpoint establish...");
            }


           public void EndpointTerminateCompleted (IAsyncResult res)
                    {
                appEndpoint.EndTerminate(res);
                Console.WriteLine("Completed endpoint terminate...");
                rtcPlatform.BeginShutdown(this.PlatformShutdownCompleted, null);
                }

           public void PlatformShutdownCompleted(IAsyncResult res)
           {
               rtcPlatform.EndShutdown(res);
               Console.WriteLine("Completed platform shutdown...");
           }


        }
    }

     

     

    When i try to run this code,its showing error in the code  rtcPlatform.EndStartup(res);in bold letters.

    Error shows:One or more values in the configured settings are invalid or unusable. Check inner exception and logs for more details.

     

    Microsoft.Rtc.Collaboration.ProvisioningfailureException:{"One or more values in the configured settings are invalid or unusable. Check inner exception and logs for more details."}

     

    InnerException:   The settings wrapper failed to initialize.Unable to find the sqld database:Cannot open database\"xds\"requested by the login.The login failed\Login failed for user 'Domestic\\Admin',"

    I dnt know what the reason for error.I Install UCMA sdk in another server,not in Lync Front end.I done all settings as said in blog calritycon.com.Make it as trusted application and create application endpoint.

    http://blogs.claritycon.com/georgedurzi/2010/09/15/installing-ucma-3-0-and-creating-a-lync-server-2010-trusted-application-pool/

    http://blogs.claritycon.com/blog/2010/06/25/creating-a-ucma-3-0-trusted-application-and-endpoint/

     

    Why this error occurred?is it due to configuration problem.If so please tell me how to configure and how i can identify my settings is right or not?

     

    Friday, August 12, 2011 5:46 AM

Answers

  • The account your application is running under (Domestic\Admin) appears not to have access to the local management store. Did you add Domestic\Admin to the RTC Component Local Group group on the application server you're using? If not, try doing that and running it again. If it's already a member of that group or if that change doesn't help, let me know.

    Here are some articles that might be helpful:

    Activating a UCMA 3.0 Core Trusted Application

    Activating an Auto-Provisioned Application


    Michael Greenlee | linkedin: http://www.linkedin.com/in/michaelgreenlee | blog: http://blog.greenl.ee
    Monday, August 15, 2011 12:52 PM