none
Assertion Failed in Project Server 2010 RRS feed

  • Question

  • Hi,

    I have created an EPT which will create my Project through the workflow with that EPT. when i create a project through project Information page. till the time project Site gets created  (observed the Queue). I cannot click on Submit button in the Ribbon, if i do i get the error of "Assertion failed" and my workflow goes for a toss.

    Earlier i was doing the same and was not getting any issue, i have encountered this error very recently.

    PS: I have written 1 Event Handler. which inserts the data in my custom database from the project server project.


    Thanks, Parth

    Monday, September 3, 2012 6:53 AM

Answers

  • Hi Parth--

    Yes, I have seen this error message many times on my development server. Please see a similar thread:
    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/br/project2010custprog/thread/7c491240-1a31-4048-85d6-3a7408184387

    I have noticed that if my PS queue job is ruuning out of memory & any other operation using the code, it throws the same on UI. The same code worked for one of my customer without any issues since the production server is multiserver with high configutaion as compared to Dev server.

    Would suggest to restort the queue services on you dev server & try if that helps. It helped me many times in a similar situation.

    Hope that helps.


    If you found this post helpful, please “Vote as Helpful”. If it answered your question, please “Mark as Answer”. Thanks, Amit Khare |EPM Consultant| Blog: http://amitkhare82.blogspot.com http://www.linkedin.com/in/amitkhare82

    • Marked as answer by Parth Rawal Tuesday, September 11, 2012 10:57 AM
    Wednesday, September 5, 2012 6:55 AM
  • One more thing to add,

    Change the auto site creation feature to manual. and everything worked fine for me.

    basically in my case when project was checking in @ that time project site was getting created so this error was coming.


    Thanks, Parth

    • Marked as answer by Parth Rawal Tuesday, September 11, 2012 10:59 AM
    Tuesday, September 11, 2012 10:58 AM

All replies

  • has anybody encountered the same problem ???its urgent...


    Thanks, Parth

    Wednesday, September 5, 2012 6:42 AM
  • Hi Parth--

    Yes, I have seen this error message many times on my development server. Please see a similar thread:
    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/br/project2010custprog/thread/7c491240-1a31-4048-85d6-3a7408184387

    I have noticed that if my PS queue job is ruuning out of memory & any other operation using the code, it throws the same on UI. The same code worked for one of my customer without any issues since the production server is multiserver with high configutaion as compared to Dev server.

    Would suggest to restort the queue services on you dev server & try if that helps. It helped me many times in a similar situation.

    Hope that helps.


    If you found this post helpful, please “Vote as Helpful”. If it answered your question, please “Mark as Answer”. Thanks, Amit Khare |EPM Consultant| Blog: http://amitkhare82.blogspot.com http://www.linkedin.com/in/amitkhare82

    • Marked as answer by Parth Rawal Tuesday, September 11, 2012 10:57 AM
    Wednesday, September 5, 2012 6:55 AM
  • One more thing to add,

    Change the auto site creation feature to manual. and everything worked fine for me.

    basically in my case when project was checking in @ that time project site was getting created so this error was coming.


    Thanks, Parth

    • Marked as answer by Parth Rawal Tuesday, September 11, 2012 10:59 AM
    Tuesday, September 11, 2012 10:58 AM