none
Export z SQL Servera 2005 do excelu

    Dotaz

  •  

    Dobry den,

    potreboval by som poradit ako vyexportovat cast databazy z SQL do excelu.

    Mam obsiahlejsiu databazu, teda aspon podla mna je v nej momentalne asi 50 tabuliek a asi 130000 zaznamov. Moj problem spociva v tom ze musim napisat skript, v ktorom sa prihlasim do databazy z autentifikaciu windowsu, najde mi konkretnu tabulku v ktorej je mnozstvo stlpcov a riadkov z ktorych potrebujem vytiahnut len nejake riadky a stlpce k urcitemu datumu.

     

    priklad:

    tabulka

    databaze/notar/tables/dbo.dnot_ukoncene

    v tabulke mam 10 riadkov v kazdom riadku su udaje:ID, Nazov, Platnost od, Platnost do

    mam to naplnene udajmi(ID = 1-10, Nazov = Dnot ukoncene niecim, Platnost od = datum, Platnost do =datum) a potrebujem z toho vytiahnut ID a Platnost od(trebars konkretny datum 1.8.2008) a vytiahnut z databazy len tie id ktore maju ten konkretny "Platnost od" a zapisat to do excelu.

     

    vie mi nikto pomoct spravit takyto nejaky skript? a da sa tento skript spravit dynamicky tak aby si sam urcoval datum, vzdy na konkretny den co je nastaveny vo windowse?

     

    Ak mi vie niekto pomoct mozete mi napisat sem alebo na mail box.xxl@seznam.cz dakujem.

     

    Viem ze ste tu experti a zaberie vam to len par sekund mozna par minut ale mne ty pomozete strasne moc. databazu moc nepoznam. viem tam robit len nejake selecti ked sa nieco pokasle v programe a opravit to. tak snad som to napisal zrozumitelne a da sa to pochopit. este raz dakujem za odpoved.

    Huňady 

     

    7. srpna 2008 9:03

Odpovědi

  • Toto se da resit mnoho zpusoby, napr. pouzivat z Integration Services cas venovanou datovym pumpam, nebo je mozne si udelat napr. Linked spojeni na ten excelovsky soubor, nebo data generovat jako CSV soubor, ktery excel umi nacist, nebo si tu datovou pumpu napsat sam pomoci .NETu atd.

     

    Jak moc umite programovat pomoci ADO.NET? Ten excelovsky soubor ma nejakou pevne danou strukturu a nebo jde pouze o data bez formatovani? Jak moc se vyznate v T-SQL?

     

     

    8. srpna 2008 6:55
  • Nejrychlejsi reseni je pouzit Export dat wizard primo z man. studia a nakonec si ulozit vysledny SSIS balicek a ten znovu pouzivat, pripadne ho programove upravit pro novou filtrovaci podminku. Elegantni reseni (konfigurovatelne) a hotovo do par minut Smile

    Radim
    25. prosince 2008 19:16

Všechny reakce

  • Toto se da resit mnoho zpusoby, napr. pouzivat z Integration Services cas venovanou datovym pumpam, nebo je mozne si udelat napr. Linked spojeni na ten excelovsky soubor, nebo data generovat jako CSV soubor, ktery excel umi nacist, nebo si tu datovou pumpu napsat sam pomoci .NETu atd.

     

    Jak moc umite programovat pomoci ADO.NET? Ten excelovsky soubor ma nejakou pevne danou strukturu a nebo jde pouze o data bez formatovani? Jak moc se vyznate v T-SQL?

     

     

    8. srpna 2008 6:55
  • Nejrychlejsi reseni je pouzit Export dat wizard primo z man. studia a nakonec si ulozit vysledny SSIS balicek a ten znovu pouzivat, pripadne ho programove upravit pro novou filtrovaci podminku. Elegantni reseni (konfigurovatelne) a hotovo do par minut Smile

    Radim
    25. prosince 2008 19:16
  • Podle me je rozhodne nejlepsi vlozit (nalinkovat) do excelu dotaz MS Query, samozrejme vcetne parametru atd.

    MP
    26. března 2009 10:23