none
Tvorba exe s dll

    Dotaz

  • Zdravim,

    potreboval bych pomoct s vytvorenim exe. Problem je v tom, ze pouzivam v projektu ruzne dll a dokonce i jeden wraper z c++, ktery samozrejme dal pouziva dalsi dll. Problem nastane v okamziku, kdyz potrebuju vytvorit spustitelny exe. Ten kdyz udelam, tak na jinem pc nejde spustit s tim, ze nejake dll knihovny chyby (nebo jsou jinak slinkovane)

    Proto bych se rad zeptal, jak mam udelat exe se vsema potrebnyma dll? Dekuju za odpoved

    sobota 21. ledna 2012 10:44

Odpovědi

Všechny reakce

  • Dobrý den,

    jsou 2 možnosti.

    - buď v linkeru nastavit aby přilinkoval potřebné knihovny (.DLL) do výsledného .EXE souboru    nebo

    - distribuovat krome .EXE souboru i .DLL knihovny a dát je do stejného adresáře jako .EXE soubor
    JCH
    sobota 21. ledna 2012 19:06
  • Dobrý den,

    jsou 2 možnosti.

    - buď v linkeru nastavit aby přilinkoval potřebné knihovny (.DLL) do výsledného .EXE souboru    nebo

    - distribuovat krome .EXE souboru i .DLL knihovny a dát je do stejného adresáře jako .EXE soubor
    JCH

     

    Dekuji za reakci. Normalne do ted jsem k .exe vzdy daval i .dll, bohuzel ted to nejak nepomaha (asi kvuli tomu wrapru, kterej si bere kdejaky knihovny kdovi odkud, proste nevim...)

    Proto bych se rad zeptal, kde to v linkru nastavim? Snazil jsem se to hledat celkem dlouho, ale nikde jsem tam neco takovyho nenasel.

    Predem dekuji za odpoved

    neděle 22. ledna 2012 11:07
  • Vprvém případě musíš mít jasno v tom, které DLL potřebuješ. Teprve pak můžeš zkoušet obcházet problém s přilinkováním.

     

    Jaké DLL ti chybí? O jaký wraper jde? Dodavatel SW by měl vědět, co je potřeba ke správné funkci.

     

    PS: O přilinkování si zkus přečíst něco tady:

    http://jankoweb.tode.cz/blog/programovani/visual-studio-c-a-vlozeni-dll-knihovny-primo-do-vysledneho-exe-souboru/

    http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=922&t=1073683


    JCH
    neděle 22. ledna 2012 11:10
  • Diky, hned jak budu mit chvili, tak se na to podivam.

    Jedna se o Wraper OpenCV do C#. Problem je v tom, ze nevim jak zjistit, ktere knihovny mam tam prilikovat. V projektu mam podle popisu .DLL, ktere wraper potrebuje a funguje v poradku. Problem nastane v pripade, ze projekt spoustim na jinem PC. Zahlasi to chybu, ze neni schopen najit/otevrit konkretni knihovu. A i kdyz mu tu knihovnu dodam, tak stale je hlasi chybu (potrebuje tech knihoven vic a ja nevim, ktere si si vsechny bere).

    Kazdopadne dekuji za odpoved, jak doplnim informace z liknu, tak se pripadne jeste doptam.

    neděle 22. ledna 2012 13:45